Amerika više ne može da pomogne Ukrajini

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 13:53

Amerika više ne može da pomogne Ukrajini

Portparol Nacionalnog bezbednosnog saveta SAD Džon Kirbi izjavio je danas da su Sjedinjene Američke Države ostale bez novca za pomoć Ukrajini.

Dodao je da "ne postoji magični šešir u koji bismo mogli da zavirimo", ukoliko Kongres ne usvoji novi paket o pomoći, preneo je Kijev independent.

Američki Stejt department objavio je pomoć od 250 miliona dolara za Ukrajinu, 27. decembra, čime je iscrpeo preostala sredstva koja su bila određena.

Nacrt >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zakona, u kojem je i 61,4 milijarda dolara pomoći za Ukrajinu, blokrali su republikanci u Senatu, ranije u decembru, jer nije sadržao striktne mere o američkim granicama i imigracionoj politici.

Kirbi je rekao da će zbog kašnjenja između potpisivanja paketa finansiranja i njihove stvarne isporuke, Ukrajina i dalje primati stavke dodeljene 27. decembra "narednih dana i nedelja".

Nakon toga, Kirbi nije siguran da se išta može uraditi bez odluke Kongresa.

Nezavisna američka senatorka Kirsten Sinema rekla je 3. januara da je Senat "blizu" dogovora o pograničnim bezbednosnim merama, koji bi otvorio put za odobravanje pomoći Ukrajini.

Međutim, pojedini republikanski poslanici rekli su da sumnjaju da će nacrt proći u Predstavničkom domu i Senatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD: Sjeverna Koreja isporučila Rusiji rakete za napade na Ukrajinu

Izvor: VOA, 04.Jan.2024

Vašington — Sjeverna Koreja snabdjela je Rusiju balističkim raketama i raketnim lanserima koji su korišteni u nedavnim napadima na Ukrajinu, saopšteno je u četvrtak iz Bijele kuće koja se pozvala na obavještajne podatke s kojih je skinuta oznaka povjerljivo. Portparol Savjeta za nacionalnu...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.