Amerika izdvaja pola milijarde dolara za ukrajinsku vojsku

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Avg.2015, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika izdvaja pola milijarde dolara za ukrajinsku vojsku

VAŠINGTON - Ukrajina će dobiti dodatnih pola milijarde dolara od američkih vlasti za finansiranje obuke ukrajinske vojske, saopštio je potpredsjednik SAD Džozef Bajden u pismu šefu Komiteta za spoljne poslove Vrhovne rade Ane Gopko, saopštila je Pres-služba Parlamenta.

Prema riječima Džozefa Bajdena, pola milijarde dolara će biti usmjereno na programe obuke Nacionalne garde i Oružanih snaga Ukrajine na poligonu u Javorovu, u Lavovskoj oblasti. Potpredsjednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << SAD je potvrdio spremnost američkih vlasti da odobre isplatu dvije dodatne milijarde dolara kredita, koji je još u aprilu dogovoren.

Američki ambasador u Ukrajini Džefri Pajet izjavio je ranije da su SAD već pružile Ukrajini pomoć u oblasti bezbjednosti od 240 miliona dolara.

Podsjećanja radi, ukrajinske vlasti su aprila prošle godine započele vojnu operaciju na istoku Ukrajine protiv nezadovoljnog stanovništva koje se pobunilo nakon državnog prevrata. Sudeći po proračunima UN-a, do sada je poginulo više od 6.200 ljudi.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.