Američki vojni avioni iznad Ukrajine!

Izvor: Mondo, 06.Dec.2018, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki vojni avioni iznad Ukrajine!

Američka vojska je saopštila danas da je izvela vanredni let iznad Ukrajine prema Sporazumu o otvorenom nebu da potvrdi svoju posvećanost toj zemlji nakon što je Rusija zaplenila tri ukrajinska broda.

Foto: Youtube/screenshot/US Military Power

"Ruski neisprovocirani napad na ukrajinske brodove u Crnom moru u blizini Kerčkog moreuza je opasna eskalacija u obrascu sve provokativnije i preteće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << aktivnosti", saopštio je Pentagon, preneo je Rojters.

SAD traži bolje odnose sa Rusijom, ali to ne može da se dogodi dok se, kako navode, nezakonite i destabilizujuće akcije nastavljaju u Ukrajini i na drugim područjima, navedeno je u saopštenju.

Između Rusije i Ukrajine eskalirale su tenzije 25. novembra kada su ruske snage zaplenile tri ukrajinska broda u Crnom moru, navodno zbog ulaska u ruske teritorijalne vode, nakon čega je Kijev uveo ratno stanje u pograničnim oblastima.

Ukrajina tvrdi da Rusi gomilaju oružje i vojsku za napad, dok Moskva demantuje takve navode i poručuje da iza svega stoji želja ukrajinskog lidera Petra Porošenka da dođe do drugog predsedničkog mandata.

Rusija: Šta kad naše podmornice isplivaju kod SAD?
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"NEUOBIČAJEN LET" Američki vojni avion nadleteo Ukrajinu usred tenzija sa RUSIJOM

Izvor: Blic, 06.Dec.2018

Američka vojska je saopštila danas da je izvela "neuobičajen" let iznad Ukrajine prema Sporazumu o otvorenom nebu da potvrdi svoju posvećanost toj zemlji nakon što je Rusija zaplenila tri ukrajinska broda.

Nastavak na Blic...

Avioni SAD vanredno leteli nad Ukrajinom

Izvor: B92, 06.Dec.2018

Vašington -- Američka vojska je saopštila da je izvela “vanredni” let iznad Ukrajine prema Sporazumu o otvorenom nebu da potvrdi svoju posvećanost toj zemlji..."Ruski neisprovocirani napad na ukrajinske brodove u Crnom moru u blizini Kerčkog moreuza je opasna eskalacija u obrascu sve provokativnije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.