Američki nosač ostaje u Sredozemnom moru kao podrška Ukrajini!

Izvor: Press, 15.Mar.2014, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki nosač ostaje u Sredozemnom moru kao podrška Ukrajini!

Voren je naveo da će američki nosač "Džordž H.V. Buš" i prateći vojni brodovi ostati u regionu "još nekoliko dana da sprovedu dodatnu vežbu i unaprede pomorske sposobnosti".

"To je još nekoliko dana više nego što je prvobitno bilo planirano. Postoje dva razloga. Jedan je da se sprovedu dodatne moguće vežbe, i iskreno, jer mnogo toga što mi radimo tamo, sada, napori su da se osiguraju naši saveznici", rekao je Voren, prenela je agencija Rojters.

Voren >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nije isključio mogućnost da američki nosač aviona ostane i duže u Sredozemnom moru.

Pentagon je preduzeo niz koraka da uveri saveznike da su bezbedni bez obzira na krizu u Ukrajini i što su ruski vojnici "okupirali" Krimskom poluostrvu, gde se od ranije nalazi ruska Crnomorska flota, navela je britanska agencija.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.