Američki ministar odbrane: Rusija širi i modernizuje nuklearni arsenal

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2022, 19:34

Američki ministar odbrane: Rusija širi i modernizuje nuklearni arsenal

Američki sekretar odbrane Lojd Ostin rekao je danas da Rusija širi i modernizuje svoj nuklearni arsenal.

Ostin je na ceremoniji imenovanja novog komandanta Strateške komande SAD, koja nadgleda nuklearni arsenal, naveo da Kremlj nastavlja "svoj okrutni i ničim izazvani rat protiv Ukrajine", preneo je Rojters.

"Ceo svet video je kako se Putin angažuje u duboko neodgovornom zveckanju nuklearnim sabljama", kazao je Ostin.

Ruski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vladimir Putin upozorio je ranije danas da bi bilo koja država, koja se usudi da napadne Rusiju nuklearnim oružjem, bila "zbrisana sa lica zemlje", preneo je Rojters.

Putin je rekao da Rusija nema uredbu da prva pokrene preventivan nuklearni napad, za razliku od SAD, ali da rusko napredno hipersonično oružje garantuje Rusiji da može da odgovori silovito, ukoliko ikada dođe u opasnost.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Rusija neće prodavati naftu zemljama koje su joj postavile gornju granicu cena

Izvor: Vostok.rs, 09.Dec.2022

Predložena gornja granica cene ruske nafte odgovara sadašnjim cenama i ne utiče na Rusiju, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin. „Predloženi plafon odgovara cenama po kojima danas prodajemo. U tom smislu, ova odluka na nas ni na koji način ne utiče. Iskreno rečeno, za nas to je nevažno“,...

Nastavak na Vostok.rs...

"RUSIJA ŠIRI NUKLEARNI ARSENAL" Američki sekretar odbrane: Kremlj nastavlja okrutni i ničim izazvani rat protiv Ukrajine

Izvor: Blic, 10.Dec.2022, 00:54

Američki sekretar odbrane Lojd Ostin rekao je danas da Rusija širi i modernizuje svoj nuklearni arsenal.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.