Alarm za Ukrajince: Putin stvara novu elitnu jedinicu?

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 09:03

Alarm za Ukrajince: Putin stvara novu elitnu jedinicu?

Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva kaže da je velika verovatnoća da Rusija stvara novu jedinicu jurišnih aviona koja će delovati iznad Ukrajine.

Ministarstvo je saopštilo da će se grupa, kodnog imena Shtorm, verovatno sastojati od nekoliko tipova aviona, sugerišući da će imati primarnu ulogu u kopnenom napadu

Ministarstvo je dodalo da izveštaji ruskih medija sugerišu da se rusko Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrane nada da će privući visokokvalifikovane pilote nudeći velike podsticaje za plate.

Ministarstvo je saopštilo da će se jedinica verovatno sastojati od najmanje jedne eskadrile borbenih bombardera Su-24 Fencer i Su-34 Fullback i eskadrile jurišnih helikoptera

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.