AMERIKANCI UVALILI UKRAJINI POKVAREN RAKETNI BACAČ: Stisnuli smo dugme, raketa nije izletela (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2020, 18:45

AMERIKANCI "UVALILI" UKRAJINI POKVAREN RAKETNI BACAČ: "Stisnuli smo dugme, raketa nije izletela" (VIDEO)

Incident se dogodio na vežbi održanoj u Mikolajevskom regionu

Američki antitenkovski raketni bacač "Džavelin" zakazao je tokom vojnih vežbi u Ukrajini kojima je prisustvovao i predsednik te zemlje Vladimir Zelenski. Američko oružje nije se dobro pokazalo usred njegove isporuke Ukrajini, budući da je jedan kontigent stigao u junu, a sledeći se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << očekuje 2021.

Usred velike medijske pompe o isporuci "Džavelina" Ukrajini, američko oružje se pokazalo u skladu sa čuvenom rečenicom iz crtanog filma "Čemu ovo služi, a uz to i ne radi.

Komandant Severne komande Ukrajinskih oružanih snaga Valerij Zalužni potvrdio je incident lokalnim medijima.

- Džavelin nije radio. Raketa nije izletela iz njega. Možda je u pitanju greška operatora, a možda nešto drugo. Moramo to da odgonetnemo - rekao je Zalužni.

u kojoj je učestvovalo oko 12.000 ljudi.

Ova vežba je na zvaničnom sajtu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog opisana kao "prva vežba koja se sprovodi u skladu sa standardima NATO otkako je Ukrajina dobila status partera unapređenih mogućnosti u tom paktu".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.