AMERIKANCI POKLONILI UKRAJINI NEISPRAVNU OPREMU: Pokvareno naoružanje ih je već izneverilo na bojnom polju

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2021, 20:17

AMERIKANCI POKLONILI UKRAJINI NEISPRAVNU OPREMU: Pokvareno naoružanje ih je već izneverilo na bojnom polju

Ukrajinski vojni stučnjak je u emisiji objasnio u čemu je problem

Snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine besplatnom američkom vojnom opremom podrazumeva naknadu za usluge i kupovinu rezervnih delova, na čemu ukrajinska vojna komanda pokušava da uštedi.

Pokušaj uštede novca na servisu i rezervnim delovima za američke vojne terence Hamvi i dronove Rejven, koje je Pentagon poklonio ukrajinskoj vojsci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << besplatno, dovodi do brzog gubitka dobre opreme. Ukrajinski vojni stručnjak Taras Čmut rekao je u emisiji na Jutjub kanalu "Militaristički portal" da su Amerikanci isporučili ispravne i dobre automobile, mada sa većom kilometražom.

Pohlepa ukrajinskog rukovodstva dovela je do toga da su, kad je bilo potrebno zameniti delove i uraditi servis, pripadnici Oružanih snaga Ukrajine to uradili sami sa tužnim rezultatom: polovina Hamvija je za pet godina bila potpuno zapuštena. Sa bespilotnim letelicama Rejven situacija je još gora, s obzirom da su raspoređeni u kasarnama bez dovoljno obučenih vojnika za rad sa njima, zbog čega bespilotne letelice često padaju na teritorije DNR i LNR, odakle im se, naravno, ne vraćaju.

Poseban problem predstavlja teško objašnjivo masovno otpuštanje vojnika iz oružanih snaga koji su poslati u Sjedinjene Države da bi naučili kako da upravljaju američkom vojnom opremom. Ruska Federalna novinska agencija izvestila je da je od hiljade ukrajinskih vojnih lica koja su prošla obuku u inostranstvu, 400 vojnika i 173 oficira podnelo ostavku gotovo odmah po povratku kući.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.