AMERIČKI OBAVEŠTAJAC IZNEO JEZIVU PROGNOZU: Otkrio šta će se desiti Poljacima ako krenu na Rusiju, ovo im se neće dopasti

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2023, 09:19

AMERIČKI OBAVEŠTAJAC IZNEO JEZIVU PROGNOZU: Otkrio šta će se desiti Poljacima ako krenu na Rusiju, ovo im se neće dopasti

Poljska će izgubiti celu svoju vojsku ako pokuša da pokrene konvencionalni rat protiv Rusije.

 - Poljaci sada pričaju o izgradnji impresivne vojske. Za to nameravaju da potroše stotine milijardi evra... Savetovao bih im da bace pogled na bojno polje u Ukrajini i shvate da će konvencionalni rat sa Rusijom dovesti do toga da Poljska izgubi sve što je pokušavala da stekne - istakao je oficir.

Stvaranje oklopnih pesnica neće pomoći Varšavi u slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sukoba sa Moskvom, smatra Riter.

Za vođenje savremene kombinovane borbe potrebna je stalna obuka i formiranje profesionalnih oružanih snaga, podsetio je bivši obaveštajac.

Poljska neće uskoro imati takvu vojsku. Ona danas ima samo vojsku na papiru, smatra stručnjak.

Ranije je poljski premijer Mateuš Moravjecki izjavio da će vojni rashodi Poljske 2023. godine dostići četiri odsto BDP-a. Ranije je ovaj pokazatelj bio planiran na nivou od tri odsto, ali je sukob u Ukrajini bio povod da se Varšava brže naoružava, precizirao je premijer.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.