AMERIČKA SAMOVOLJA NEMA GRANICA: Svetski policajac ne prestaje da se meša u unutrašnja pitanja Ruske federacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2021, 21:33

AMERIČKA SAMOVOLJA NEMA GRANICA: Svetski policajac ne prestaje da se meša u unutrašnja pitanja Ruske federacije

SAD su danas saopštile da su sve više zabrinute zbog kretanja ruskih trupa

Sjedinjene Države registrovale su najveću koncentraciju ruskih vojnika kod granica Ukrajine od 2014. godine, izjavila je portparolka Bele kuće Džen Psaki.

- SAD su zabrinute zbog nedavne eskalacije ruske agresije na istoku Ukrajine, uključujući nagomilavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i premeštanje snaga Rusije pored ukrajinskih granica. Kod granice sa Ukrajinom koncentrisano je sada više ruskih vojnika nego bilo kada od 2014. godine - rekla je Psaki novinarima.

Ona je dodala da Amerika o zabrinutosti zbog porasta napetosti na istoku Ukrajine kao i zbog kršenja režima prekida vatre razgovara sa partnerima u NATO.

Podsetimo, vrhovni komandant ukrajinske vojske Ruslan Homčak ranije je izneo tvrdnju da Rusija navodno postepeno nagomilava snage na granici sa Ukrajinom, čime ugrožava njenu vojnu bezbednost.

Tim povodom portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs je nedavno izjavio da je Vašington zatražio objašnjenje od Moskve u vezi sa eskalacijom „ruske agresije“ i premeštanjem ruskih trupa u blizini granica Ukrajine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je da premeštanje ruske vojske na teritoriji Rusije ne bi trebalo da brine druge države, jer ih ni na koji način ne ugrožava.

Situacija u Donbasu zaoštrila se krajem februara. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno optužuju za pogoršanje situacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SAD zabrinute zbog „eskalacije ruske agresije“ na istoku Ukrajine

Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2021, 10:13

Sjedinjene Države registrovale su najveću koncentraciju ruskih vojnika kod granica Ukrajine od 2014. godine, izjavila je portparol Bele kuće Džen Psaki. „SAD su zabrinute zbog nedavne eskalacije ruske agresije na istoku Ukrajine, uključujući nagomilavanje i premeštanje snaga Rusije pored...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.