Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Apr.2015, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AI: Pobunjenici u Ukrajini ubili zarobljene vojnike

Međunarodna organizacija Amnesti internešenel (Amnesty International) saopštila je danas da ima dokaze da su proruski pobunjenici na istoku Ukrajine ubili nekoliko zarobljenih ukrajinskih vojnika čime su prekršili međunarondo humanitarno pravo.

Snimci koje je video AI prikazuju najmanje četiri vojnika koje pobunjenici saslušavaju, a na fotografijama se vidi da ti vojnici imaju rane od metaka što ukazuje da su pogubljeni.

Tokom godinu dana sukoba u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Ukrajini vjeruje se da je zarobljeno više stotina vojnika, a poginulo je 6.000 ljudi.

Sukobljene strane razmjenjuju optužbe za loše postupanje sa zarobljenicima.

Sporazum postignut u Minsku u februaru predviđa oslobađanje svih zarobljenika, što nije u potpunosti ispunjeno.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Amnesti: Pobunjenici u Ukrajini ubijaju zarobljene vojnike

Izvor: Blic, 09.Apr.2015

Međunarodna organizacija Amnesti internešenel saopštila je danas da ima dokaze da su proruski pobunjenici na istoku Ukrajine ubili nekoliko zarobljenih ukrajinskih vojnika čime su prekršili međunarondo humanitarno pravo...Snimci koje su videli aktivisti AI prikazuju najmanje četiri vojnika koje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.