Vučić: Dačićev predlog o izlasku URS nije zavera niti dogovor!

Izvor: Kurir, 31.Jul.2013, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Dačićev predlog o izlasku URS nije zavera niti dogovor!

BEOGRAD - Nije me iznenadio Dačićev predlog o izlasku URS iz Vlade, ali to nije bio deo dogovora ili nekakve zavere, izjavio je večeras prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

- Definisali smo spisak ministara koji odlaze, a radimo na definisanju onih koji će ih zameniti. Ne plašim se političkih protivnika, već onoga što nas čeka u budućnosti - dodao je Vučić i rekao da "neće tražiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od Dačića da se odrekne funkcije ministra unutrašnjih poslova".

- Na sednici vlade danas nije bilo reči o međusobnim optužbama lidera koalicionih stranaka, niti je vlada mesto za takve stvari - naveo je Vučić i osvrnuo se na sutrašnje potpisivanje ugovora sa "Etihadom".

- Izvanredna vest za Srbiju je to što ćemo ugovorom s Etiadom dobiti najbolju aviokompaniju, a država neće imati problem duga od 195 miliona evra. Prvo ćemo koristiti aviona na lizing, a zatim ćemo imati potpuno nove "Erbas" avione -  potvrdio je Vučić.

Vučić je u intervjuu za B92 rekao da bi, da je insistirao na ostanku URS-a u vladi, to verovatno značilo - kraj vlade. On je naveo da ne zna kako je radila ministarka Verica Kalanović i da u to nije imao uvid kao i da je bio spreman da podrži potpredsednicu vlade Suzanu Grubješić za mesto glavnog pregoavarača sa EU. Prema njegovim rečima, na sednici Vlade nije bilo reči na današnjoj sednici o međusobnim optužbama lidera koaliconih stranaka stranaka.

"Vlada nije mesto za takve stvari", dodao je Vučić.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Vučić: Nije me iznenadio Dačićev predlog

Izvor: RTS, 31.Jul.2013

Posle rekonstrukcije Vlade imaćemo punu stabilnost u zemlji, rekao je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić u intervjuu televiziji B92. Kaže da ga nije iznenadila Dačićeva odluka da više ne želi da bude u Vladi sa URS-om. ..Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.