Vlada DS-SPS uz podršku SPO,NP i manjina, LDP i URS ispali iz igre

Izvor: TvojPortal.com, 09.Jun.2012, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada DS-SPS uz podršku SPO,NP i manjina, LDP i URS ispali iz igre

Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije objaviće većinu od 126 poslanika u Skupštini Republike Srbije. Pored 111 poslanika ove dve stranke (DS - 67, SPS - 44), buduću Vladu Republike Srbije podržaće 4 poslanika SPO, 2 poslanika SDA, dva poslanika Narodne partije Maje Gojković i 7 poslanika manjina.


Liberalno demokratska partija i Ujedinjeni regioni Srbije ispali su iz igre za sastavljanje nove Vlade. I dok se Lider LDP-a Čedomir Jovanović još uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << nije oglasio javnosti i dok se lider URS-a Mlađan Dinkić bavi medijskim prepucavanjem sa Kurirom i Demokratskom strankom, Vladimir Jugović, podpredsednik SPO je izjavio da će ta stranka podržati Vladu DS-SPS i ako tu Vladu ne bude podržavao LDP, njihov koalicioni partner. Balint Pastor iz SVM rekao je da je ta stranka postigla dogovor o učešću u vlasti sa DS na svim nivoima - od republičkog do lokalnog. Maja Gojković, lider Narodne partije,izjavila je da samostalno odlučuju o ztome koga će podržati i da će to činiti na osnovu programskih načela na kojima će počivati buduće Vlada, ali da je sakako bliža Vladi koji okuplja Demokratska stranka.
www.tvojportal.com

Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.