URS: Smenjujemo SPS u Kragujevcu

Izvor: Press, 28.Nov.2013, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS: Smenjujemo SPS u Kragujevcu

"Radimo iste poslove u izmenjenom sastavu i u ponedeljak, na vanrednoj sednici Skupštine grada, po hitnom postupku izabraćemo novog člana Gradskog veća i zamenika predsednika skupštine", rekao je potpredsednik URS-a i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.
Na konferenciji za novinare predsednika i predstavnika svih stranaka vladajuće većine, Stevanović je rekao da će posle smene socijalista >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sa funkcije člana Gradskog veća i zamenika predsednika skupštine do kraja decembra biti razrešeni i direktori u tri gradska preduzeća, koji su iz SPS-a.
Na pitanje zašto se smenjuju direktori koji su izabrani na nedavnom javnom konkursu, Stevanović je odgovorio da "ako nemate poverenje u direktore postoji zakonska procedura za njihovo razrešenje".

Stevanović je saopštio i da će 6. decembra biti održana redovna sednica skupštine na kojoj će biti predloženo usvajanje budžeta za 2014. godinu.

Na konferenciji je rečeno da izlaskom SPS, kragujevačka vlast predvođena URS-om i dalje ima većinu u gradskom parlamentu i to 52 od ukupno 87 odbornika.

Vladajuću većinu sada čine URS sa 36 odbornika, Preokret sa šest, DS S sa pet, po dva odbornika imaju PUPS i JS i jedan samostalni odbornik.

Predsednik Saveta vladajuće koalicije Milan Urošević rekao je da će biti potpisan novi koalicioni sporazum budući da su socijalisti, koji imaju šest odbornika, prešli u opoziciju.

Opoziciju u Kragujevcu čine SNS sa 16, DS sa 12 i sada socijalisti sa šest odbornika.

Na pitanje da li je vlast u Kragujevcu svesna da su joj u opoziciji tri najače stranke u Republici, Stevanović je rekao da je "svestan trenutka i iskušenja i da je spreman za to", naglasivši da " postoje neki ljudi koji se neslažu sa principom štaba i naredbi".

"Naš princip je da građani sami biraju svoje predstavnike u lokalnoj samoupravi i biće ispoštovan bez obzira na to šta kažu centrale u Beogradu", poručio je Stevanović.

Na pitanje kako u centralama stranaka JS i PUPS komentarišu razlaz sa SPS u Kragujevcu, predsednik JS Radiša Urošević je rekao da su socijalisti " sami sebe izbacili iz koalicije".

" Razgovarao sa predsednikom stranke Draganom Markovićem i rekao mi je da mi najbolje znamo šta građani u Kragujevcu žele i tako se i ponašajte", rekao je Urošević.

Predsednik PUPS-a u Kragujevcu Ratko Tomaševcih rekao je da ta stranka ostaje u koaliciji sa SPS-om, ali i na vlasti i izrazio žaljenje što su tri najače stranke u opoziciji.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPS: Volimo što smo smenjeni, sad postajemo opozicija

Izvor: Press, 28.Nov.2013

"Nemamo nikakav problem, mi smo i sami to tražili, da budemo razrešeni na način kako smo i izabrani", rekao je Prokić Tanjugu i naveo da će socijalisti sada biti u opoziciji, da neće kritikovati sve što vlast predloži, već da će se voditi interesima građana.. Prokić, koji je član gradskog...

Nastavak na Press...

Nema promene vlasti u Kragujevcu!

Izvor: Radio Centar 987, 28.Nov.2013

KZN Saveta vladajuce vecine u SG Kragujevca, 28. novembar 2013.Ucesnici: Veroljub Stevenovic, zamenik predsednika URS-aNema promene vlasti u Kragujevcu!Vladajuca vecina jedinstvena oko programa, princ..

Nastavak na Radio Centar 987...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.