SPS: Volimo što smo smenjeni, sad postajemo opozicija

Izvor: Press, 28.Nov.2013, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS: Volimo što smo smenjeni, sad postajemo opozicija

"Nemamo nikakav problem, mi smo i sami to tražili, da budemo razrešeni na način kako smo i izabrani", rekao je Prokić Tanjugu i naveo da će socijalisti sada biti u opoziciji, da neće kritikovati sve što vlast predloži, već da će se voditi interesima građana.
Prokić, koji je član gradskog veća, i Slavica Kominac, zamenica predsednice Skupštine grada, kako je ranije danas najavila nova vladajuća većina, predvođena URS-om, biće ražrešeni sa tih funkcija u ponedeljak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << 2.decembra, na sednici lokalnog parlamenta sazvanoj po hitnom postupku.
"Čuli smo da je formirana nova skupštinska većina i što se nas tiče, to je legitimno", rekao je Prokić.
Komentarišući najavljeno razrešenje do kraja narednog meseca i trojice direktora gradskih preduzeća iz redova socijalista, Prokić je rekao da ga ni to ne iznenađuje, da je i to legitimno.
Socijalisti Kragujevca su 22. novembra napustili sednicu Skupštine grada, kada je trebalo odbornici tajnim glasanjem da se izjašnjavaju o razrešenju predsednika Skupštine grada Saše Milenića iz URS-a, a na predlog odborničke grupe URS-a.
Zbog te odluke socijalista, vladajuća većina Skupštine grada najavila je potpisivanje novog koalicionog sporazuma između stranaka koje će činiti vlast, naglašavajući da je nova skupštinska većina stabilna, jer ima 52 od ukupno 87 odbornika.
Kako je danas saopšteno na konferenciji za novinare, novu vladajuću većinu činiće URS sa 36 odbornika, Preokret (SPO i LDP) sa šest, DSS - pet odbornika, PUPS i JS imaju po dva odbornika, i samostalno odbornik Vladan Vučićević koji je nekada bio član Nove Srbije.
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Prokić: SPS nema problem zbog razrešenja

Izvor: RTS, 28.Nov.2013

Socijalisti nemaju nikakav problem zbog najavljenog razrešenja sa funkcija u Kragujevcu, rekao lider lokalnog ogranka SPS-a Zoran Prokić. Nećemo kritikovati sve što vlast predloži, već ćemo se voditi interesima građana, poručio Prokić...Predsednik Socijalističke partije Srbije u Kragujevcu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.