URS: Bolji sporazum sad nije mogao

Izvor: B92, 21.Apr.2013, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS: Bolji sporazum sad nije mogao

Kragujevac -- Mlađan Dinkić izjavio je da su prilike za bolji sporazum sa Prištinom propuštene, i da je ono što je prafirano maksimum koji je Beograd mogao da izdejstvuje.

Lider URS je, na osničkoj skupštini URS, na kojoj ta koalicija prerasta u jedinstvenu stranku, istakao da bi, da se sa sporazumom još čekalo, situacija za Beograd bila još gora.

"Bilo je važno da se napravi sporazum i u tom smislu treba da se okrenemo budućnosti i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne zaboravimo ne samo Srbe sa severa Kosova, nego i one južno od Ibra", rekao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, sporazum sa Prištinom nije idealan, ali obezbeđuje trajan mir i stabilnost na KiM, i u ovim okolnostima maksimalnu zaštitu prava Srba koji tamo žive.

"Kad neki kažu da je sporazum loš, pitam ih zašto se većina Albanaca buni protiv njega. Ako se većina Albaaca buni, onda je on dobar za Srbe", objasnio je Dinkić.

On je dodao da će ministri URS sutra na sednici vlade podržati parafirani predlog sporazuma, a da će to učiniti i poslanici ukoliko se o njemu bude odlučivalo i u Skupštini Srbije.

Grubješić: URS podržava predlog dogovora

(Beta, arhiva)

Potpredsednica Vlade Srbije zadužena za evrointegracije i funcioner URS-a Suzana Grubješić najavila je da će ministri i poslanici te koalicije u vladi i parlamentu podržati usaglašeni predlog dogovora Beograda i Prištine.

Grubješić je, na osnivačkoj skupštini URS-a, na kojoj ta koalicija prerasta u jedinstvenu partiju, objasnila da su se pregovori u Briselu odvijali u nepovoljnoj atmosferi, jer Srbija je na njih otišla bez ijednog strateškog saveznika, ali je u datim okolnostima učinjen maksimum.

"Imperativ je bio da se zaštite prava Srba na KiM, da im se obezbedi bolja budućnost, bezbednost i sigurnost i u tome je naš pregovarački tim uspeo", rekla je Grubješić, poručivši da vlada i parlament mogu da donesu samo jednu ispravnu odluku, a to je da podrže predlog sporazuma.

"Srbija dobija istorijsku šansu da počne da se menja, da se transformiše I modernizuje i tu šansu ne može da ispusti. Dobijamo šansu da se nađemo na mestima na kojima se odlučuje, ali neće nas Evropa spasiti od nas samih I naših višedecenijskih bolesti poput nerazvijenosti, primitivizma, nejednakosti i korupcije", zaključila je Grubješić.
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije,   Kragujevac,   Mlađan Dinkić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čelnici URS podržavaju sporazum o Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2013

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić izjavio je danas da sporazum s Prištinom nije idealan, ali da obezbeđuje trajni mir i stabilnost na Kosovu i maksimalnu zaštitu prava kosovskih Srba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

URS podržava briselski sporazum

Izvor: Mondo, 21.Apr.2013

Ministri URS sutra će na sednici vlade podržati parafirani predlog sporazuma s Prištinom, a to će učiniti i poslanici ukoliko se o njemu bude odlučivalo i u Skupštini Srbije, kaže Mlađan Dinkić...Lider URS Mlađan Dinkić izjavio je danas da su prilike za bolji sporazum sa Prištinom propuštene...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.