LDP: Spremni smo za razgovore o vladi

Izvor: RTS, 17.Jun.2012, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Spremni smo za razgovore o vladi

Spremni smo da razgovaramo o formiranju Vlade i ne želimo da bežimo ni pred jednim spornim pitanjem u tim razgovorima, izjavio je predsednik LDP-a Čedomir Jovanović.

Liberalno-demokratska partija saopštila da je spremna da razgovara o formiranju vlade i istakla da u tim razgovorima ne želi da beži ni pred jednim spornim pitanjem, izjavio je predsednik te stranke Čedomir Jovanović.

"Bez bilo kakvih ucena, Liberalno demokratska partija jasno kaže da je spremna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da bude samo u vladi koja će bez kalkulisanja voditi novu politiku, ići problemima u susret, a građanima ponuditi istinu umesto lažnih izgovora kojima se do sada pravdala nesposobnost i neodgovnost političara na vlasti", rekao je Jovanović.

Mi smo svesni da stanje u kojem se Srbija nalazi svakog obavezuje na ozbiljnost i zato, ne želimo da put do nove vlade tražimo kroz spletke i intrige već kroz činjenicu da su danas baš svi ugroženi i da moramo biti zajedno, dok problem rešavamo, kao što smo u ovom trenutku u istoj meri taoci tih problema, naveo je Jovanović.

Za zemlju je važno, smatra predsednik LDP-a, da što pre dobije vladu. "Zato smatram korisnim i spremnost Demokratske stranke da ipak razgovara sa URS-om, kao što smatram korisnim stav novoformiranog bloka Dačića i Dinkića, jer je to učinilo jasnom političku situaciju", dodao je lider LDP-a.

Sa LDP-om će se stranke koje žele da vode novu politku laku dogovoriti i oko podrške naše stranke u formiranju vladajuće koalicije i oko poslova koje mi treba da uradimo, istakao je Jovanović.

"Upravo zbog toga, svima koji sa nama unapred računaju ili na nas nevoljno pristaju, jasno naglašavamo da za politku koja je zemlju dovela do potpunog sloma, već postoji matematička većina i bez Liberalno demokratske partije", ističe se pisanoj izjavi Jovanovića dostavljenoj medijima.

Jovanović smatra da nema nikakve potrebe mučiti građane Srbije agonijom, u šta se, kako ocenjuju, pretvorilo dogovaranje oko vlade.

Svi problem pred kojima se Srbija nalazi, bez obzira da li se radi o ekonomiji ili barikadama na severu Kosova su rezultat politike koju mi želimo da promenimo i upravo je zbog toga drugačija politika vrhunski patriotizam, naglasio je Jovanović.

"Umesto istorijskog sukoba sa kosovskim Albanicima koji je u međuvremenu proširen i na kosovske Srbe, vlada u kojoj je LDP će insistirati na hitnom nastavku pregovora sa Prištinom, potpunom sprovođenju svih sporazuma koji su do sada postignuti sa kosovskom stranom u Briselu i rešavanju preostalih pitanja uz pomoć EU", poručio je lider LDP-a.

Uvereni smo da će evropske integracije naše zemlje moći da se iskoriste i kao mehanizam koji će popraviti odnose sa Prištinom, rekao je Jovanović.

On je istakao da se njihova platforma pregovora o novoj vladi zasniva na problemima koje nameće život u Srbiji.

"Na najveću stopu inflacije i nezaposlenosti u Evropi, neodrživ deficit budžeta i obim zaduživanja, vlada u kojoj je LDP mora odgovoriti sa programom koji će biti jasan svakom čoveku u zemlji i omogućiti mu, da učestvuje i ostvari svoje interese u ekonomskim reformama koje se više ne mogu odlagati", zaključio je Čedomir Jovanović.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.