KNJAŽEVAC: U SAVEZ  SA SNS i DS UŠAO I  LDP

Izvor: MC Bor, 05.Nov.2010, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KNJAŽEVAC: U SAVEZ SA SNS i DS UŠAO I LDP

Autor: M.C.
Foto: B.F.
Iako je do pre desetak dana gotovo bilo izvesno da će Ujedinjeni regioni Srbije preuzeti vlast u Knjaževcu, na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine došlo je do nenadanog preokreta. Dva odbornika iz Pokreta “Živim za Krajinu”, čiji je lider Boško Ničić >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << ujedno i član predsedništva URS, priključilo se vladajućoj većini DS, SPS, DSS i SNS, iako nisu zvanično prešli ni u jednu odborničku grupu.
Ujedno su i dvojica odbornika LDP, koji su na prethodnoj sednici bili uz URS, juče glasali za predloge vladajuće većine. Tako vladajuća većina od ukupno 40 odbornika, od juče ima u svojim redovima 26 sigurnih odborničkih glasova.
Prethodna sednica održana 14. septembra prekinuta je jer je salu napustilo 18 odbornika pristalica URS i dvoje odbornika LDP. Tada je rezultat između URS i vladajuće koalicije bio izjednačen jer su obe opcije imale po 20 odbornika. U međuvremenu je nastalo utrkivanje za odbornicima, a rezultati su se juče obelodanili.

- Odbornici koji su se priključili vladajućoj većini, jednostavno su prepoznali šta je najbolje za njihov grad. Uskoro očekujemo da još jedan deo odbornika stane uz većinu, odnosno, uz dobrobit meštana. Odbornici su shvatili da je bitno da Knjaževčani budu na vlasti, a ne da nas ucenjuju gradonačelnici drugih gradova. Nikome ništa nismo ponudili, odbornici su potpuno samovoljno stali uz nas - kaže predsednik SO Knjaževac Darko Živković. Prema njegovim rečima, najvažnije je da je vlast u Knjaževcu stabilizovana i da može da se normalno nastavi sa radom.
Predsednik knjaževačke opštine Mladen Radosavljević (DS) kazao nam je da je osnovni razlog za prelaz Ničićevih odbornika njihova promena političkog mišljenja.
- Ti odbornici su shvatili da je za razvoj Knjaževca bolje da nisu u Ničićevom Pokretu i da više ne žele da daju podršku gradonačelniku Zaječara, jer je njegov najveći interes, što je i normalno, razvoj Zaječara - kazao je Radosavljević. On je dodao da se uskoro očekuje potpisivanje sporazuma o saradnji između DS i dvojice odbornika LDP.
Dr Miodrag Pavlović, lider knjaževačkog Pokreta „Živim za Knjaževac“, juče je izjavio da ne želi da komentariše postupke dvojice odbornika Pokreta.
Predsednik Skupštine Darko Živković naglasio je da su na sednici usvojene važne odluke.
- Na sednici smo usvojili svih 27 tačaka, od kojih je jedna Odluka o otpisu kamate za takse na gradsko građevinsko zemljište i porez na imovinu. To znači da će svi meštani koji izmire ove obaveze do 1. decembra biti oslobođeni kamate. Jedna od važnijih tačaka jeste i izmena plana za detaljnu regulaciju na Jabučkom ravništu na Staroj planini, što bi značilo da se sa gradnjom nastavlja bez ikakvoj zastoja jer smo ovom odlukom rešili imovinsko pravne odnose - kaže predsednik Živković.
Ničić: Neka im je prosto
Što se mene tiče, neka je odbornicima Pokreta „Živim za krajinu“ prost prelazak u redove vladajuće većine. Ali, oni ne treba da zaborave da će o svemu, pre ili kasnije, suditi građani. Uostalom, odbornici su vlasnici svojih mandata i imaju pravo da njime raspolažu kako misle da treba - kaže Boško Ničić, lider Pokreta „Živim za Krajinu“.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.