Dinkić: Kasnimo na putu u Evropu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2011, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Kasnimo na putu u Evropu

LOZNICA -

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić izjavio je danas da Srbija puno kasni na putu ka Evropi i da do kraja godine mora postati kandidat za članicu EU.

Dinkić je na sastanku Uprave URS u Loznici kazao da u ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godini od ministara koji su kadrovi URS očekuje maksimum dodajući da oni, ipak, ne vode vladu i ne upravljaju ključnim resorima, poput finansija.

Dinkić je naveo da Srbija ne bi trebalo sve da ostavlja za poslednji čas, te da bi zakone, kojima se reguliše finansiranje političkih stranaka ili restitucija, trebalo doneti do sredine maja, napomenuvši da URS nije prepreka za donošenje nijednog od tih zakona.

Lider URS naglasio je da je Evropska komisija raspoložena da Srbiji da pozitivno mišljenje do 12. oktobra, pod uslovom da svi potrebni zakoni budu usvojeni u republičkom parlamentu.

"Nije lopta u dvorištu EU, već u dvorištu Srbije", kazao je je lider URS i dodao da ta politička organizacija podržava put Srbije ka Evropi.

Dinkić je rekao da neki problemi u zemlji na koje nije uticala ekonomska kriza nisu rešeni na pravi način.

"Pored pritiska na vladu da ubrza rad, URS može da učini i nešto da gradovi i opštine i u ovakvoj situaciji osete boljitak", rekao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, URS zbog toga insistira da više novca od poreza na plate ostaje lokalnim samoupravama, da lokalne zajednice slobodno upravljaju svojom imovinom, da se gradonačelnici biraju neposredno i da lokalne samouprave budu manje zavisne od centralne vlasi.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić,   Restitucija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: Srbija mora postati kandidat za EU do kraja godine

Izvor: SrbijaNet.rs, 03.Apr.2011

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić izjavio je danas da Srbija puno kasni na putu ka Evropi i da do kraja godine mora postati kandidat za članicu EU. Dinkić je na sastanku Uprave URS u Loznici kazao da u ovoj godini od

Nastavak na SrbijaNet.rs...

DINKIĆ: SPOR I NERAVNOMERAN RAZVOJ

Izvor: Kurir, 03.Apr.2011

LOZNICA – Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i G17plus Mlađan Dinkić je u okviru kampanje za decentralizaciju u Srbiji, koja je danas nastavljena u Loznici, ocenio da naša zemlja ima mnogo problema među kojima su najveći spor i neravnomeran razvoj..LOZNICA  – Lider Ujedinjenih regiona Srbije...

Nastavak na Kurir...

Dinkić: Izbori pošto Srbija bude kandidat za prijem u EU

Izvor: S media, 04.Apr.2011, 09:19

Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mladjan Dinkić rekao je da bi izbori trebalo da se održe pošto Srbija postane kandidat za prijem u EU. ..Dinkić je za izdanje dnevnog lista Blic od ponedeljka rekao da je URS spreman za izbore "kada god budu raspisani" i da je Demokratska stranka (DS) "dugoročni...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.