Vorlik: Hapšenje Hadžića potrebno za EU

Izvor: S media, 07.Jun.2011, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vorlik: Hapšenje Hadžića potrebno za EU

Hapšenje Ratka Mladića je bitan korak za Srbiju, ali da bi ušli u Evropsku uniju bitno je hapšenje Gorana Hadžića, poručila je ambasadorka SAD Meri Vorlik.

Ambasadorka SAD u Beogradu Meri Vorlik izjavila je danas u Bujanovcu da je hapšenje i izručenje Hagu Ratka Mladića za Srbiju bitan korak napred ka priključenju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Evropskoj uniji koje SAD snažno podržavaju.

Ona je podsetila da je haški optuzenik Goran Hadžić još na slobodi i da SAD ohrabruju Vladu Srbije da zaključi i taj slučaj.

Vorlik je na konferenciji za novinare rekla da ambasada SAD Vladu Srbije ohrabruje i da završi započete unutrašnje promene kako bi se što pre priključila EU, ali i da učini sve što je u njenoj moći za uspešan dijalog sa Prištinom.

Tadić: Mladić je uhapšen, na potezu je EU!

Blic: Srbija će tek da se zadužuje

Žene nemaju vremena da vladaju

Meri Vorlik je zajedno sa ambasadorima OEBS-a Dimitriosom Kipreosom, Bugarske Georgi Dimitrovim i Albanije Špeti Čaušijem danas razgovarala sa predsednikom opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem o ekonomskim i političkim pitanjima u ovoj opštini.

"Ovde smo došli da se upoznamo sa političkom i ekonomskom situacijom u opštini i regionu, južna Srbija će imati našu snažnu podršku i u budućnosti, a za opštinu Bujanovac je od izuzetne važnosti to što ima multietničku vlast", kazala je Vorlik.

Ambasador OEBS-a u Beogradu Dimitrios Kipreos je najavio "skoro otvaranje odeljenja Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu".

On je ocenio da je od izuzetne važnosti da se što pre nadje rešenje za problem nepriznavanja diploma sa Kosova i naveo da OEBS ima nekoliko ideja kako bi taj problem mogao da se reši.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić,   Ratko Mladić,   Uhapšen Goran Hadžić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.