SAD oduševljene hapšenjem Mladića, Holandija slavi pobedu

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD oduševljene hapšenjem Mladića, Holandija slavi pobedu

SAD su oduševljene hapšenjem Ratka Mladića i očekuju njegovo prebacivanje u Haški tribunal, izjavio je jedan visoki američki zvaničnik na marginama samita G8 u Francuskoj. Premijer Holandije Mark Rute izjavio je da je današnje hapšenje haškog optuženika Ratka Mladića "pobeda za međunarodno pravo" i važan momenat za žrtve zločina i njihove porodice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Premijer Holandije Mark Rute izjavio je da je današnje hapšenje haškog optuženika Ratka Mladića pobeda međunarodnog prava.

"Tokom rata u Jugoslaviji, Mladić je bio odgovoran za najužasnije zločine, uključujući, naravno i genocid u Srebrenici. Njegovo hapšenje znači da će on odgovarati pred sudom. Ovo je pobeda za međunarodno pravo", navodi se u izjavi premijera Holandije, koju prenosi holandska agencija ANP.

Rute je izrazio nadu da će se Mladić uskoro pojaviti pred Tribunalom u Hagu, pred kojim je optužen za genocid i ratne zločine počinjene u Bosni.

"Ovo je takođe poseban dan za Holandiju. Prizori iz Srebrenice su urezani u naše nacionalno sećanje. Zbog toga, ja nemam u mislima samo žrtve Srebrenice i njihove porodice, već i pripadnike holandskog bataljona", izjavio je premijer Holandije Rute.

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen rekao je da "snažno pozdravlja" hapšenje Ratka Mladića i ocenio da će to omogućiti da pravda bude zadovoljena.

"Snažno pozdravljam vest da je Ratko Mladić uhapšen i da je u toku njegovo izručenje Hagu", navodi se u saopštenju Rasmusena na internet strani NATO-a. On je rekao da je Mladić kao vojni komandant bosanskih Srba "igrao ključnu ulogu u nekim od najmračnijih epizoda u istoriji Balkana i Evrope, uključujući opsadu Sarajeva i masakr hiljada bosanskih muškaraca i dečaka u Srebrenici 1995"
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.