Dodik: Nadam se da će mu suditi pravedno

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2011, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Nadam se da će mu suditi pravedno

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da hapšenje generala Ratka Mladića predstavlja ispunjenje međunarodnih obaveza iz Dejtonskog mirovnog sporazuma, koje su preuzele sve države u regionu.

U saopštenju za javnost iz Kabineta predsednika RS navodi se da se hapšenje Ratka Mladića neće odraziti na mir i stabilnost u RS koja upravo poslednjih dana vodi međunarodnu borbu da svi koji su počinili ratne zločine za te zločine i odgovaraju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
"Izražavam nadu da će Ratko Mladić imati pravično suđenje, koje garantuju sve konvencvije o ljudskim pravima", rekao je Dodik.

On je izrazio nadu da će se uskoro pred licem pravde naći i general Atif Dudaković, Naser Orić i ostali visoki politički funkcioneri i generali takozvane Armije BiH, jer bi to značilo da BiH ima šanse da na istini izgradi neophodno poverenje.

"Institucije RS nikada nisu stajale, niti će stajati u odbrani bilo koga ko je počinio ratne zločine, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost", poručio je Dodik.
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić,   Milorad Dodik

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.