Šole navodi da je ohrabrio Vučića da postakne smirivanje krize na Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jun.2023, 22:27

Šole navodi da je 'ohrabrio' Vučića da postakne smirivanje krize na Kosovu

Specijalni savetnik američkog državnog sekretara Derek Šole (Dereck Chollet) napisao je 3. juna na Tviteru da je ohrabrio predsednika Srbije Aleksandra Vučića prethodnog dana da "podstakne mir među kosovskim Srbima". Šole je naveo i da je ohrabrio Vučića da "preduzme korake da pomogne smirivanju krize na severu Kosova i vrati se na put normalizacije i konstruktivnog angažovanja u dijalogu uz podršku EU".   Glavni zamenik američkog savetnika za nacionalnu bezbednost...
Pogledaj vesti o: Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šole sa Vučićem o krizi na severu Kosova: "Ohrabrio sam predsednika Srbije da preduzme korake kako bi se smirila kriza"

Izvor: Blic, 03.Jun.2023

Specijalni savetnik u američkom Stejt Departmentu Derek Šole saopštio je da je predsednika Srbije Aleksandra Vučića ohrabrio da preduzme korake kako bi se smirila kriza na severu Kosova.

Nastavak na Blic...

Šole ohrabio Vučića da podstakne smirivanje krize na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2023

Specijalni savetnik američkog državnog sekretara Derek Šole (Dereck Chollet) izjavio je danas da je ohrabrio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "podstakne mir među kosovskim Srbima".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.