Biljana Srbljanović: Čoviću, ne boj se, ne pominju ubistvo Đinđića!

Izvor: Kurir, 18.Okt.2012, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biljana Srbljanović: Čoviću, ne boj se, ne pominju ubistvo Đinđića!

Biljana na Tviteru žestoko isprozivala bivšeg vicepremijera zbog pronevere para za KiM, ali i ubistva Đinđića

BEOGRAD - Svaka joj je ko u Njegoša.

Pošto je na Tviteru nedavno pošteno izribala Vuka Jeremića, predsedavajućeg GS UN, da mu je literarni ukus ko u gimnazijalca u drugom srednje, naša najpriznatija dramska spisateljica Biljana Srbljanović bacila se na Nebojšu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Čovića, za koga je na društvenoj mreži napisala da je krao pare na KiM, da je službenik DB i da može mirno da spava jer niko ne spominje ubistvo premijera Zorana Đinđića (?!).

- Ne brini, niko ne spominje ubistvo premijera, tu si miran, to ne zanima ni vlast ni opoziciju, nego ti imputiraju neku lovu, kao, ukrao si lutku - napisala je Srbljanovićka, a onda se nadovezala:

- I tu si miran. Ko još u Srbiji robija zbog krađe. Tako da nema brige. Mi ti samo javljamo po službenoj dužnosti. Kao nadređenom. Nebojša Čović - Ćora Šibicar. I Pacer.

A Čovićeve izjave medijima da je ceo državni vrh znao za krađu para namenjenih KiM, te da su mu, kad je upozorio na malverzacije, poručili da ne talasa, Srbljanovićka je interpretirala ovako:

- Iza priča o mom hapšenju stoje krugovi koji su krali pare na KiM. Odnosno, ja sam. Zbunjuje vas? Mene ne.

Na Čovićevu priču da je „jedna Snežana“ ručala sa „jednim Batom“ u restoranu „Pilence“, Srbljanovićka je dodala:

- Interesantni su događaji u restoranu „Pilence“, gde jedna Snežana i jedan Bata planiraju zaštitu Dulića: stave jako ime da bude medijska bomba. Kako ja to znam? Pa ja sam visoki službenik državne bezbednosti, ja slušam sve restorane u gradu i sve članove svih stranaka.

Čović: Biljana, je l’ to nestašica droge?

Nebojša Čović kaže da Biljana Srbljanović ima najmanje prava da drži moralne pridike, s obzirom na to da je uhvaćena u kupovini droge.

- Da sam na mestu gospođe Srbljanović, ćutao bih i posvetio se porodici, a možda i društveno korisnom radu. Ona ima najmanje pravo da se oglašava i drži moralne pridike bilo kome. Uhvaćena je u kupovini droge, a potom je u nagodbi s tužilaštvom imenovala svoje dugogodišnje dilere od kojih je kupovala drogu i kroz taj dogovor dobila kaznu društveno korisnog rada. Drugo, pomešala me je s nekim drugim kad me zove Šibicarom, a tek me je pomešala u nadimku Ćoki sa nekim drugim sa kojim se i danas dan intenzivno druži - kaže Čović u razgovoru za

Kurir i dodaje:

- Sramota je za državu Francusku da žena francuskog ambasadora, trenutno u Azerbejdžanu, pravi ovakve istupe i skandale napadajući nedužne ljude. I to što ima mnogo para, razmišljam da je tužim i sav novac koji budem dobio utrošim u humanitarne svrhe. Na kraju, gospodin Keler treba da svoju suprugu, ako ništa drugo, upristoji i objasni joj sve što joj nije jasno. Jer on to zna. Izgleda da postaje očigledno da nervoza raste jer je nestašica droge u Srbiji. I pored toga što je Biljana puna mržnje prema meni iz nepoznatih razloga, ja je ipak volim.

Ko su Sneki i Bata?

Srbljanovićeva je imala zanimljivu asocijaciju na „jednu Snežanu“ i „jednog Batu“ iz restorana „Pilence“:

- Ja sumnjam na Snežanu Savić i Bata Kandu. To je taj kalibar službenika u restoranu „Pilence“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.