Zvezdin rival ne prestaje da se pojačava

Izvor: B92, 01.Sep.2022, 23:16

Zvezdin rival ne prestaje da se pojačava

Dosadašnji fudbaler Lorijena Umut Dilan Bozok i Valensije Maksi Gomes nastaviće karijeru u Trabzonu, saopštio je turski klub.

Oni su poslednji u nizu pojačanja turskog šampiona koji su stigli ovoga leta, a pre njih je stigao na pozjamicu Ajaksov Nadži Unuvar i Žan-Filip Gbamin iz Evertona koji će takođe najmanje godinu dana braniti boje Zvezdinog rivala u grupnoj fazi.

Ovog leta je stigao i veći broj dobro poznatih imena na evropskoj mapi poput Trezegea >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Aston Vile, Marka Bartre iz Betisa, Enes Bardhi je došao iz Levantea, a Stefano Densvil iz Bolonje nakon što mu je istekao ugovor sa ekipom iz Serije A. Iz italijanskog šampionata je stigao i danski Jens Striger Larsen kojem je takođe istekao ugovor sa Udinezeom.

Za 600.000 evra je iz Tunisa stigao Montaser Lahtimi, dok su milionska obeštećenja isplaćena za turski duo iz Kasimpaše u vidu Erena Elmalija i Dogudžana Haspolata.

Bilo je i odlazaka, pa je tako klub poslednjeg dana prelaznog roka napustio Andreas Kornelius koji se vratio u Kopenhagen, dok je za gotovo 10 miliona evra dogovor postignut sa Ajaksom za talentovanog turskog štopera Ahmetdžana Kaplana. Ugovor je istekao Žervinju i Junusu Malom, dok je u Saudijsku Arabiju otišao Berat Ozdemir.

Kada je Bozok u pitanju (25) igra na poziciji napadača. On je u karijeri igrao za Mec, Konzolat, Nim i Troa, a prošlu sezonu je proveo na pozajmici u Kasimpaši.

Bozok je prošle sezone bio najbolji strelac turskog prvenstva sa 20 golova na 38 mečeva.

Turski mediji navode da je Trabzon platio Lorijenu obeštećenje od dva miliona evra za Bozoka. On je prošao sve omladinske selekcije turske reprezentacije, ali još nije debitovao za A tim ove zemlje.

Maksi Gomes (26) stiže iz Valensije koja je želelea da ga se reši zbog velike plate, kao i činjenice da ne spada u igrače iz Evropske unije. Ranije je u karijeri igrao za urugvajski Defensor i Seltu gde se profilisao.

U protekloj sezoni je na 29 mečeva u ligi na "Mestalji" postigao pet golova i zabeležio tri asistencije.

Podsetimo, Trabzon će igrati u Ligi Evropa u Grupi H sa Crvenom zvezdom, Monakom i Ferencvarošom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zvezdin rival doveo najboljeg strelca turske lige: Trabzon se opasno pojačao za nastavak sezone

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 02.Sep.2022, 09:39

Umut Dilan Bozok je u minuloj sezoni postigao 20 golova Dosadašnji fudbaler Lorijena Umut Dilan Bozok nastaviće karijeru u Trabzonu, saopštio je danas turski klub. Bozok (25) igra na poziciji napadača, a u karijeri je igrao za Mec, Konzolat, Nim i Troa, dok je prošlu sezonu proveo na pozajmici...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.