Zvezda i Salcburg dobili sudiju - Cunejt Čakir!

Izvor: Mondo, 27.Avg.2018, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda i Salcburg dobili sudiju - Cunejt Čakir!

Poznati turski arbiar biće zadužen za pravdu iduće srede na terenu Red Bul arene.

Foto: Guliver/Getty images/Shaun Botterill

Revanš utakmicu poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, između Crvene zvezde i Salcburga u Austriji, sudiće poznati turski arbitar Cunejt Čakir.

Posle beogradskih 0:0, odluka o učesniku grupne faze elitnog takmičenja biće doneta u sredu na Red Bul areni (početak u 21.00), a 41-godišnji Čakir >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << biće zadužen da na terenu sve protekne po pravilima fudbalske igre.

Čakir se nalazi u vrhu UEFA i FIFA liste sudija, što pokazuju utakmice koje je vodio prethodnih sezona. Na primer, sudio je polufinale Svetskog prvenstva u Rusiji između Engleske i Hrvatske (1:2), kao i 2014. u Brazilu, kada su se sastali Holandija i Argentina (0:0, penalima 2:4). Delio je pravdu i u finalu Lige šampiona 2015. između Juventusa i Barselone (1:3), a nekoliko puta je vodio polufinalne utakmice tog takmičenja.

Duel između Zvezde i Salcburga biće mu prvi ove sezone u klupskom fudbalu, pošto je odmarao posle nedavnog Mundijala u Rusiji.

Čakir je poznat kao kvalitetan arbitar, ali prate ga i sporne odluke. Među najpoznatijima je odluka iz maja ove godine, kada u polufinalu Lige šampiona nije dosudio penal za Bajern Minhen protiv Real Madrida, iako je bilo očigledno igranje rukom Marsela, što je Brazilac čak i sam priznao posle utakmice...



Izvor: YouTube/Games & Football

Bilo je to u revanšu, koji je završen 2:2, pa je Real prošao u finale zahvaljujući pobedi u Minhenu 2:1.

Nadamo se da Turčin u sredu neće imati takvih previda...
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.