Izvor: MozzartSport.com, 05.Okt.2020, 16:25

Zvanično: Jovančić u Turskoj dve godine

Uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana

Najavu ovog transfera mogli ste da pročitate još juče na stranicama MOZZART Sporta. Već danas počela je turska avantura Dušana Jovančića.

Iskusni vezista, koji je na Marakani proveo dve sezone, posle odrađenih medicinskih pregleda potpisao je dvogodišnji ugovor sa turskim Rizeom. Uz opciju da se saradnja produži na još 12 meseci.

Crvena zvezda je na ime transfera dobila 400 hiljada evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dok nisu poznati detalji Jovančićevog ugovora.

Jovančić je stigao u Rize posle pozitivnog mišljenja hrvatskog stručnjaka Stjepana Tomasa. On će imati zadatak da ojača ekipu kojoj se predviđa borba za opstanak. Rize je posle četiri kola Superlige osvojio samo dva boda, ali je klub sa obale Crnog mora bio aktivan u finišu letnjeg prelaznog roka.

Iako nije napravio milionski transfer Dušan Jovančić je bio investicija koja se isplatila Crvenoj zvezdi. Stigao je leta 2018. godine kao slobodan igrač, posle isteka ugovora sa Vojvodinom, i brzo postao važan šraf u sistemu Vladana Milojevića. Pamtiće se njegove partije u Trnavi, Salcburgu, a posebno ona u beogradskom duelu sa Liverpulom, kada je u tandemu sa Nenadom Krstičićem pojeo vezni red Redsa.

Međutim, u prošloj sezoni Dušan Jovančić nije uspeo da zadži visok standard igara. Imao je teške trenutke u mečevima Lige šampiona protiv Bajerna i Totenhema... Vremenom je gubio status... Odlazak u Rize biće prvo međunarodno iskustvo za 30 – godišnjeg visokog vezistu, koji je teškim putem došao do Crvene zvezde. Preko zonske, srpske i prve lige, stigao je do elitnog evropskog takmičenja.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.