Zbogom turski dronovi! Rusija razvila najsavremeniji sistem, mogu da spaze i muvu u letu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2020, 21:10

Zbogom turski dronovi! Rusija razvila najsavremeniji sistem, mogu da spaze i muvu u letu!

Imaju rešenje za sve

Ruski protivavionski raketni sistemi mogu da unište udarne izviđačke bespilotne letelice, uključujući turski "Bajraktar TB2", piše ruski list VPK (Vojno-industrijski kurir).

Jedno od efikasnih sredstava protiv napada dronova su kompleksi "Tor-M2KM". Oni mogu istovremeno da otkriju 48 ciljeva, prate deset i pogađaju četiri.

- Bajraktar ​​TB2 nema šanse da preživi u dometu ovog sistema protivvazduhoplovne odbrane (PVO) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - navodi se u članku.

Još jedno rusko sredstvo protiv bespilotnih letelica je sistem PVO "Sosna". Ovaj kompleks može da otkrije letelice na udaljenosti od 30 kilometara, a krstareće rakete i dronove na 12 kilometara. Zona zagarantovanog presretanja doseže od 1,3 do 10 kilometara, a visina 0,002-5 kilometara.

U Rusiji se trenutno radi na kompleksu "Pticelov" čiju municiju, u poređenju sa municijom "Sosne", odlikuje nova raketa većeg dometa i visine presretanja.

Između ostalih sredstava za borbu protiv bespilotnih letelica efikasan je i PVO sistem srednjeg dometa "Buk-M2E" i protivavionski artiljerijski sistem "Derivacija-PVO".

U članku se, takođe, naglašava da Rusija već sada ima dovoljno vrsta oružja da se nosi sa ovim prilično demonizovanim Bajraktarom TB2.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.