Zaplena heroina u međunarodnom vozu - uhapšen Srbin

Izvor: B92, 16.Okt.2019, 07:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplena heroina u međunarodnom vozu - uhapšen Srbin

Zagreb -- Slovenačka policija saopštila da je u međunarodnom putničkom vozu koji je iz Turske išao u Austriju otkrila više od 13 kilograma heroina.

Uhapšen je državjanin Srbije, kod kog je pronađena droga, javlja portal Index.

Kako se navodi u saopštenju, droga je otkrivena prilikom kontrole voza na stanici Dobova, pri ulasku voza u Sloveniju, a nalazila se u vagonu koji koristi osoblje.

Policija je saopštila da je u torbi za koju je utvrĐeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pripada 35-togodišnjem državljaninu Srbije nađeno više od 13 kilograma heroina u 25 paketića.

Srpski državljanin, koji je u vozu bio deo osoblja, uhapšen je i određen mu je pritvor, a preti mu kazna zatvora od pet do 15 godina ako bude osuđen za nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu drogama.

Policija na osnovu prvih saznanja sumnja da je osumnjičeni deo šireg kriminalnog lanca krijumčara i prodavaca droge, pa u tom pravcu i vodi dalju istragu, a vrednost zaplenjenog heroina procenjuje se na 1,33 miliona evra, navodi se u saopštenju slovenačke polilcije.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SRBIN UHAPŠEN U SLOVENIJI: Vozom švercovao 13 kila heroina

Izvor: Kurir, 17.Okt.2019, 01:06

Srbinu su lisice stavljene u međunarodnom vozu, koji je u Sloveniju ušao iz Hrvatske, a krajnje odredište mu je bila Austrija

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.