Izvor: Blic, 03.Okt.2022, 00:07

"ŽENE, ŽIVOT, SLOBODA" Masovni protest u Turskoj, STOTINE demonstranata na ulicama u znak podrške iranskim ženama (FOTO/VIDEO)

Stotine demonstranata protestovalo je danas na ulicama nekoliko gradova u Turskoj kako bi osudili kažnjavanje demonstranata tokom protesta iranskih žena zbog smrti kurdske iranke Mahse Amini u pritvoru, u koji ju je odvela iranska policija za moral.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Britansko MSP pozvalo na razgovor otpravnika poslova Irana: Nasilje nad demonstrantima je šokantno

Izvor: Blic, 03.Okt.2022

Britansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je pozvalo na razgovor iranskog otpravnika poslova, najvišeg iranskog diplomatu u Britaniji, zbog gušenja protesta nakon smrti Iranke Mahse Amini u pritvoru.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.