ZATVORENA BIRAČKA MESTA U TURSKOJ! Evo kada se mogu očekivati prvi rezultati izbora!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2023, 16:39

ZATVORENA BIRAČKA MESTA U TURSKOJ! Evo kada se mogu očekivati prvi rezultati izbora!

Biračka mesta širom Turske zatvorena su u 17 časova po lokalnom vremenu nakon žestoke izborne kampanje.

Osim nekih manjih nepravilnosti, proces glasanja je bio miran i uredan. Zabrana emitovanja rezultata biće na snazi do 21:00 po lokalnom vremenu (20:00 po srednjoevrospkom vremenu).

Od momenta otvaranja birališta u 8 sati ujutru, izlaznost je bila primetno visoka. Dugi redovi su primećeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tokom dana na biračkim mestima širom zemlje čak i kada je istekao rok za glasanje u 17 časova po lokalnom vremenustupio na snagu.

Građanima koji se nalaze u biračkim centrima do krajnjeg roka biće dozvoljeno da glasaju, ali će kapije biračkih mesta biti zatvorene.

Turska je tokom istorije imala visokog odziva birača na izborima, a više od 86 odsto registrovanih birača su glasali na izborima 2018.

Posmatrači kažu da bi ovogodišnji izbori mogli imati još veću stopu izlaznosti.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je stigao u Ankaru iz Istanbula nakon što je glasao ranije tokom dana. Mnogi veruju da je želeo da bude u prestonici kako bi pomno pratio izborne rezultate, za koje se očekuje da će biti tesni.
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NA POMOLU DRUGI KRUG IZBORA U TURSKOJ: Erdogana u Ankari dočekala okupljena masa, Kiličdaroglu mu sve BLIŽI (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2023

Birališta su zatvorena u 17 časova po lokalnom, odnosno u 16 sati po našem vremenu..U Turskoj su održani parlamentarni i predsednički izbori. Građani su birali predsednika između aktuelnog šefa države Redžepa Tajipa Erdogana, glavnog opozicionog kandidata Kemala Kiličdaroglua i Sinana Ogana...Na...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.