Vučić u Turskoj 7. maja

Izvor: Mondo, 21.Apr.2018, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Turskoj 7. maja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u zvaničnoj poseti Turskoj 7. maja, izjavio je danas ambasador Srbije u Ankari Zoran Marković.

Foto: MONDO, Lana Stošić

On je u intervjuu za agenciju Anadolija najavio da će s Vučićem u Tursku doći pet ministara, među kojima oni zaduženi za spoljnu trgovinu, telekomunikacije i turizam, spoljnu politiku, saobraćaj, energetiku i poljoprivredu, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nagoveštava da su to oblasti buduće saradnje.

Marković, koji je na dužnost stupio 5. aprila pošto je predao akreditive turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, rekao je da je prethodno bio generalni konzul u Istanbulu više od četiri godine.

"Puno pažnje tokom ove četiri godine posvetili smo ekonomskim pitanjima. Naša ekonomska saradnja je značajno porasla", rekao je on.

Dodao je da mnogi Bošnjaci koji su 60-tih godina došli iz Jugoslavije u Tursku predstavljaju most između Srbije i Turske, primetivši da su mentaliteti dva naroda potpuno isti.

Dodao je da dva društva imaju brojne sličnosti i da turski i srpski jezik imaju 6.000 zajedničkih reči.

Marković je naglasio da porast turističkih poseta omogućava ljudima da se bolje upoznaju i vide sličnosti.

Erdogan: Vučiću, prijatelju!

Ističući značaj ekonomskih veza između dve države on je dodao:

"Naši budući odnosi biće zasnovani na ekonomiji. Ako govorimo o zajedničkim interesima, ekonomskim interesima, mogu da vas uverim da će naši bilateralni politički odnosi biti poboljšani. Zato što će to biti znak ekonomskog rasta", rekao je Marković.

Predsednik Srbije ranije je u više navrata najavljivao da će početkom maja posetiti Tursku.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.