Vučić ipak ne ide u Srebrenicu, za to vreme biće sa Erdoganom

Izvor: Blic, 06.Jul.2017, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić ipak ne ide u Srebrenicu, za to vreme biće sa Erdoganom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ipak neće ići na komemoraciju u Srebrenicu, jer će u to vreme biti u Istanbulu, saznaje "Blic".

Kako nam je potvrđeno u njegovom kabinetu, Vučić će se 11. jula, kada se održava komemoracija u Potočarima, sresti sa Redžepom Erdoganom, predsednikom Turske.

Aleksandar Vučić je pre nekoliko dana izjavio da ne zna da li će ići na komemoraciju žrtvama Srebrenici, ali da će svakako tog dana iskazati pijetet. On je naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da treba da se vidi šta je najbolje za same domaćine i koga pozivaju.

- „Oni imaju neke svoje uslove i zahteve. Mislim da je važnije da sačuvamo dobre odnose. Naravno da ću i tog dana iskazati svoj pijetet - poručio je Vučić.

Predsednik Srbije nije ni pozvan?

Nije poznato da li je predsednik Srbije uopšte pozvan na komemoraciju. U Organizacionom odboru za obeležavanje 11. jula su za "EuroBlic" rekli da je otvoren poziv za sve one koji osećaju pijetet prema žrtvama, dodajući da oni nisu upućivali nikakve zvanične pozive stranim zvaničnicima. Kada je u pitanju Vučić, objasnili su, njegov dolazak je pitanje za državu.

Međutim, u Predsedništvu BiH navode da je slanje pozivnica posao Organizacionog odbora.

Na komemoraciji žrtvama u Srebrenici, Vučić je bio pre dve godine, tada kao premijer, ali se u Beograd vratio sa lakšim povredama. Njega je u Potočarima napala razlaurena masa, koja je probila zaštinu ogradu i srpsku delegaciju gađala cipelama, flašama vode... a srpski premijer tom prilikom pogođen je kamenom u glavu.

Da li će aktuelna premijerka Ana Brnabić ili neki ministar odati počast žrtvama u Srebrenici, još nije odlučeno. Kako nam je u Vladi rečeno, to tek treba da bdue tema na jednoj od narednih sednica.

Za sada je poznato da će u Potočare ići lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, predsednik LDP Čedomir Jovanović, kao i Nenad Čanak, lider LSV. Odlazak je najavio i Muamer Zukorlić, predsednik BDZ.

(Nataša Latković)
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić 11. jula u Istanbulu sa Erdoganom

Izvor: B92, 06.Jul.2017

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić 11. jula će se u Istanbulu sastati sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, saznaje Blic...Kako prenosi taj list, Vučić neće ići na komemoraciju u Srebrenicu, jer će u to vreme biti u Istanbulu...Blic navodi da im je u kabinetu predsednika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.