Vučić: Kada povezujete ljude, onda razmišljaju o boljem životu, a ne svađama

Izvor: RTS, 08.Okt.2019, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Kada povezujete ljude, onda razmišljaju o boljem životu, a ne svađama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je iskreno zadovoljstvo što je danas mogao da razgovara sa članovima Predsedništva BiH i predsednikom Turske Redžepom Tajipm Erdoganom.
Aleksandar Vučić je rekao da je Redžepu Tajipu Erdoganu zahvalan zbog njegove nesumnjive stabilizujuće uloge na Balkanu.
"Hvala predsedniče na trudu. On je ovim sastankom i odlaskom u Raču pokazao koliko mu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je važan ovaj region", rekao je Vučić.
Predsednik Srbije je rekao da od 1995. godine kao da je postojala neka nevidljiva ruka koja nije dozvoljavala da se grade komunikacijske veze između Srbije i BiH.
"Završili smo svu papirologiju, pripremili dokumentaciju. Želim da vas obavestim da će most kod Rače da bude izgrađen našim parama", izjavio je Vučić .
Kako je rekao auto-put Srbiju spaja sa Bijeljinom i Tuzlom.
"Uvek su Tuzlaci naginjali ka Beogradu, a tu smo neku nit uspekli da izgubimo posle ratova", naveo je predsednik Vučić.
Dodaje da je trgovinska razmena iz godine u godinu sve veća.
"Zato smo danas potezali mape, na kojima smo ucrtavali pruge. Mislim da smo svi sa zadovoljstvom gledali u te karte. Kada povezujete ljude, onda oni mnogo više razmišljaju o standaradu, nego kako da se svađaju", istakao je Vučić.
Uskoro opširnije... 
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Poruka sa trilaterale: Turska stabilizujući faktor, nastavljamo saradnju

Izvor: RTS, 08.Okt.2019

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je nakon trilateralnog sastanka Srbije, Turske i BiH da kada se povezuju ljudi, onda razmišljaju o boljem životu, a ne o svađama. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan istakao da su odlučni da nastave sa trilateralnim mehanizmom, a član Predsedništva...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.