Vlahović ima čudo od saigrača – Juve daje novi ugovor turskom tinejdžeru

Izvor: B92, 21.Jan.2024, 00:40

Vlahović ima čudo od saigrača – Juve daje novi ugovor turskom tinejdžeru

Iza Kenana Jildiza (18) je najbolji period seniorske karijere, a pred njim je i najbolja finansijska faza života, jer mu se sprema novi ugovor u Juventusu.

Ovaj momak je potvrdio veliki talenat poslednjih nedelja sa tri gola za "Staru Damu" u Seriji A i Kupu Italije.

U pitanju je jedan od najtalentovanijih turskih i evropskih fudbalera čije vreme tek dolazi ili je već došlo.

Jildiz je sve što zna o fudbalu naučio u Bajernu gde je proveo deset godina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (2012-2022), u Minhen je stigao iz lokalnog Regenzburga, kluba iz grada u kojem je i rođen, a karijerni put ga je odveo u redove još jednog velikana.

U Italiji, za Juve, od 2022. godine već je potpisao dva ugovora, a uskoro bi, navode italijanski mediji, mogao i treći put da parafira - do 2029. ovog puta.

U klubu je svima jasno kakav "biser" imaju pred nosom i sve što je do njih uradiće kako bi ga "zaključali" na dugi niz godina. Plata turskog tinejdžera trenutno iznosi 300.000 evra, a to će uskoro biti promenjeno.

Italijanski mediji navode da će se ta brojka utrostručiti kada se nova saradnja bude ozvaničila.

Jildiz je u Juventus iz Bajerna stigao kao slobodan igrač.

U prvim mesecima je igrao za juniore i rezervnu postavu "bjankonera", da bi polako dobijao punu pažnju Masimilijana Alegrija koji ga je implementirao u najjači tim ne kao prinudnu opciju, već kao potrebu.

Turski tinejdžer je sa tri gola poslednjih nedelja pokazao da Juventus u njemu dobija velikog igrača za naredne godine - a tek su mu 18 leta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.