Više od 30 žrtava terorističkih napada, u Turskoj dan žalosti

Izvor: Radio 021, 11.Dec.2016, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 30 žrtava terorističkih napada, u Turskoj dan žalosti

Turske vlasti proglasile su danas dan žalosti posle dvostrukog terorističkog napada u centru Istanbula, u kojem je stradalo najmanje 38 osoba, uglavnom policajaca, a ranjeno više od 166, prenela je turska državna agencija Anadolija.

Premijer Binali Jildirim naredio je da zastave u celoj zemlji budu spuštene na pola koplja.

Napad se dogodio sinoć u blizini stadiona fudbalskog kluba Bešiktaš, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je automobil-bomba eksplodirao nedaleko od policijskog transportnog vozila, nakon čega se bombaš-samoubica razneo usred grupe policajaca u susednom parku.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Sulejmana Sojlua, ubijeno je 27 policajaca i troje civila.

On je dodao da je 10 osoba uhapšeno zbog sumnje da je umešano u napad, za koji niko nije preuzeo odgovornost.

Vicepremijer Numan Kurtulmuš naveo je da su meta bili pripadnici policijskih snaga za razbijanje demonstracija.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan otkazao je zbog terorističkog napada planiranu posetu Kazahstanu.

Tursku je od prošle godine pogodio talas terorističkih napada za koje se veruje da su ih izveli kurdski pobunjenici i džihadisti Islamske države.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Turska žali 38 žrtava terorizma u Istanbulu

Izvor: Beta, 11.Dec.2016

Turske vlasti proglasile su danas dan žalosti posle dvostrukog terorističkog napada u centru Istanbula u kojem je stradalo 38 osoba, uglavnom policajaca, a ranjeno 166, prenela je turska državna agencija Anadolija.Premijer Binali Jildirim naredio je da zastave u celoj zemlji budu spuštene na pola...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.