Vesti na Eurobasketu - Milosavljević i Kuzmić: Timski do pobede nad Letonijom

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2017, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vesti" na Eurobasketu - Milosavljević i Kuzmić: Timski do pobede nad Letonijom

Srbija je održala poslednji trening pred meč sa Letonijom kojim će započeti svoje učešće na EP u Turskoj. U sjajnoj "Fenerbanče areni", smeštenoj u modernom kraju Istanbula gde žive novi bogataši, a koju je danas posetio predsednik Redžep Edogan, što je izazvalo velike mere obezbeđenja, novinarima su se obratili Dragan Milosavljević i Ognjen Kuzmić.

Gledajući sagovornike ravno u oči, dok su halom odzvanjale >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << lopte, zvuk mrežica i škripa patika, prvi je govorio Milosavljević:

- Prvi protivnik je sjajna ekipa Letonije koja igra veoma brzo - počeo je Gagi Milosavljević. Svi su odlični šuteri i biće ih jako teško kontrolisati. Bitno je da od početka budemo agresivni u odbrani i da se lopta kreće dosta, kao u pripremnom periodu. Mislim da smo spremni, videćemo...

Ima li treme, nervoze?

- Sigurno da ima tenzije kao i pred početak svakog takmičenja. Svi jedva čekamo da prvenstvo počne i nervoza postoji jedino u tom smislu.

Ko je najveća pretnja u Letoniji?

- To je sjajna ekipa odličnih šutera. Najveća zvezda je Porzingis, ali tu su Bertans koga dobro znam iz Partizana i može doneti kvalitet i sa pozicije četiri, Tima koji je igrao sa našim Stefanom Markovićem, Strelnijeks protiv koga sam dosta igrao kad je bio u Bambergu i stvarno je odličan šuter. Igrao jako brzo i uzimaju dosta šuteva za tri poena i moramo izdržati taj jak ritam. Sigurno su svi motivisani protiv nas posebno, ali i mi želimo uspeh.

Neki su se igrači žalili na lopte?

- Nisam primetio šta fali loptama, meni su još bolje nego ranije, a ako smetaju, smetaju svima jednako - završio je Gagi.

Ognjen Kuzmić je stigao sledeći:

- Počinje EP gde smo stigli da damo sve od sebe i vidimo dokle će nas to odvesti. Glavna snaga Letonaca je njihova brzina i odličan šut.

#VestiUzivo Slikanje pre zatvaranja treninga @FIBA #EuroBasket2017 pic.twitter.com/sgwvD2kiKX— Vesti OnLine (@VestiOnLine) August 31, 2017

Na pitanje kako je spavao noćas Kuzmić je samo rekao "Odlično".

Mnogi kažu da su Letonci samo šuteri, ali Porzingis je svestran?

- Da, ali ne samo on. Braća Bertans su isto odlična. Naše je igramo da timski, pre svega timsku odbranu i da tako pobedimo.

Da li vam je to što mnogi kažu da Srbija ima najbolju centarsku liniju na turniru predstavlja podstrek ili pritisak?

- Moramo prvo na terenu to pokazati da bi moglo tako da se priča, odlično je poentirao Kuzmić na kraju.

Jedva čekamo sutra i 16 sati...

Najveća zvezda tima Letonije, as Njujork Niksa Kristaps Porzingis, pristao je da odgovori na pitanja srpskih novinara posle poslednjeg treninga pred meč sa Srbijom.

- Srpski tim je veoma dobar i čvrst. Svi znaju šta je srpska škola košarke. Igrao sam sa srpskim igračima i sve su to odlični igrači i čvrsti momci. Moramo izaći agresivno na teren i boriti se čvrsto od početka. Oni će pokušati da nam čvrstinom uđu u glavu, ali naše je da se za to spremimo i imamo odgovor.

Bilo je problema sa povredom?

- Jeste, ali ne preterano velikih, posle tretmana sam uspeo da se vratim do početka turnira.

Kakva su očekivanja Letonije na ovom turniru?

- Veliki smo optimisti da možemo dogurati daleko. Imamo dobar tim, ali idemo jednu po jednu utakmicu...

#VestiSport Kristaos Porzings uzbuđen je pred meča sa Srbijom. #EuroBasket2017 @FIBA pic.twitter.com/6nn5EEnzVR— Vesti OnLine (@VestiOnLine) August 31, 2017

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.