Večeras na Kalemegdanu otvorena izložba fotografija u organizaciji Ambasade Turske u Beogradu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2017, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras na Kalemegdanu otvorena izložba fotografija u organizaciji Ambasade Turske u Beogradu!

Izložbu otvorili ambasador Turske Tanžu Bilgič i predsednica Skupštine Maja Gojković

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković prisustvovala je večeras na Kalemegdanu otvaranju izložbe fotografija u organizaciji Ambasade Turske u Beogradu, koje svedoče o pokušaju neuspelog državnog udara u Turskoj, 15. jula prošle godine, a ambasador te zemlje Tanžu Bilgič poručio da Turska neće zaboraviti podršku Srbije i njenog rukovodstva.

Završena prva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << faza obnove Skadarlije, od septembra druga

Gojković je ističući da slike koje su izložene, a na kojima se vidi i Velika Narodna skupština Turske, koja je bila jedna od meta tokom državnog udara, govore više od reči i podsetila da su Srbija, njeno rukovodstvo i Skupština Srbije pružile podršku legalno i legitimno izabranim vlastima Turske.

Gojković je navela da je pre godinu dana, nedugo nakon pokušaja državnog udara, na poziv predsednika Velike Narodne skupštine Turske Ismaila Karamana, posetila tu zemlju sa parlamentarcima Saveta Evrope, Evropskog Parlamena, Parlamentarne skupštine NATO, Meditrana i drugih kako bi se upoznali sa situacijom u toj zemlji i naglasila da su je najviše pogodile slike bombrdovane Skupštine.

- Otišla sam tamo da dam podršku u ime Parlamenta Srbije i Parlamentrne skupštine Crnomorsko ekonomske saradnje kojim sam tada predsedavala, da dam podršku demokratiji I poslanicima i svim demokratskim izabranim parlamentima sveta - rekla je Gojković.

Ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič zahvalio je državnom rukovodstvu Srbije, predsednici Skupštine Maji Gojković kao i tadašnjem premijeru a sada predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na podršci legitimno izabranoj vlasti Turske u tim trenucima.

- Srbija je bila sa nama tog dana i Turska to neće zaboraviti - rekao je ambasador podsećajući da je tokom pokušaju državnog udara i napada na Veliku narodnu skupštinu Turske i predsednicku palatu, stradalo 250 građana, a više od dve hiljade povređeno.

On je poručio da sećanje na nevino stradale građane Turke predstavlja zahvanost njima za žrtvu koju su podneli, a o čemu svedoči i izložba fotografija.

Abasador Turske uručio je Gojkovićevoj komadić mermera iz bombardovanog turskog parlamenta u znak zahvalnosti na podršci koju je pružila Turskoj i njenom parlamentu.

Otvaranju izložbe prisutvovao je i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, potpredsdesnik Skupštine Vladimir Marinković, poslanici, kao i predstavnici diplomtškog kora.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.