VUČIĆ U POSETI ISTANBULU: Sa Erdoganom i Izetbegovićem o odnosima Srba i Bošnjaka i saradnji sa Turskom

Izvor: Press, 29.Jan.2018, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ U POSETI ISTANBULU: Sa Erdoganom i Izetbegovićem o odnosima Srba i Bošnjaka i saradnji sa Turskom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da putuje u Tursku, gde će razgovarati sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.
"Putujem već u nedelju, u ponedeljak ću imati sastanak sa predsednikom Turske, tamo će doći i član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da razgovaramo o odnosima Srba i Bošnjaka, o odnosima i pravoslavaca i muslimana, da vidimo kako to u budućnosti možemo zajednički da sagledamo", rekao je Vučić u Davosu, nakon panela o Zapadnom Balkanu.
Istakao je da će sa Erdoganom razgovarati i o bilateralnoj saradnji Srbije i Turske.
 
FOTO: FONET/AP
 
Dodao je da svakako ne očekuje da će to da budu "sasvim laki razgovori", ali da mu je uvek lakše kada nije domaćin.
 
FOTO: ZORANA JEVTIĆ
 
"Kada sam domaćin onda moram da vodim računa da ni na koji način ne uvredim svoje goste, ovako sam nešto slobodniji. Naravno, ne da bilo koga vređam, ali da izgovorim ono što jesu stavovi Srbije i šta je to što smatram neprikladnim u stavovima nekih drugih sagovornika", rekao je Vučić.
 
(Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Biserko: Dejton je napravio državu u državi, potreban je novi pravedniji sporazum za Bošnjake

Izvor: SandzakPress.net, 29.Jan.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nagovijestio je da će sa članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem u Turskoj razgovarati o odnosima Srba i Bošnjaka. Ovo nije prvi put da Vučić potencira dijalog dviju etničkih grupa, umjesto dviju država, kaže u razgovoru za Vijesti.ba predsjednica...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.