VIŠE OD 6.000 STRANACA POGINULO U TURSKOJ: Ankara objavila novi CRNI BILANS katastrofalnih zemljotresa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2023, 22:36

VIŠE OD 6.000 STRANACA POGINULO U TURSKOJ: Ankara objavila novi CRNI BILANS katastrofalnih zemljotresa!

Ukupan broj žrtava je tek zastrašujuć

Turske vlasti saopštile su danas da je broj poginulih u razornim zemljotresima prošlog meseca dostigao 47.975. Direktor Uprave za katastrofe i vanredne situacije (AFAD) Junus Sezer je na konferenciji za novinare danas saopštio da je među poginulima 6.278 stranaca, od kojih sirijski državljani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čine najveći udeo, prenosi AP.

Zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale je 6. februara pogodio je 11 turskih provincija i delove susedne Sirije. Ujedinjene nacije procenjuju broj poginulih u Siriji na 6.000.

Potres je bio praćen još jednim zemljotresom, jačine 7,5 po Rihteru, nekoliko sati kasnije, kao i većim brojem naknadnih potresa.

U Turskoj je uništeno ili teško oštećeno najmanje 230.000 objekata. Stručnjaci ističu loše sprovođenje građevinskih propisa kao glavni razlog velikog broja žrtava u zemljotresima, navodi AP.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.