VEĆ SU PROGLAŠENI KRIVIM Erdogan otkrio o čemu je razgovarao sa Al Sisijem: Postoje pomaci...

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 17:44

"VEĆ SU PROGLAŠENI KRIVIM" Erdogan otkrio o čemu je razgovarao sa Al Sisijem: "Postoje pomaci..."

Lider Turske komentariše u svom stilu

Postoje određeni pozitivni pomaci u isporuci humanitarne pomoći u Pojas Gaze, izjavio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

- Postoje neki pozitivni pomaci u vezi sa isporukom humanitarne pomoći Gazi. O tome smo razgovarali sa egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom al Sisijem.

- Egipatske vlasti će nastaviti da vrše pritisak na Izrael po ovom pitanju. Naš ministar spoljnih poslova Hakan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Fidan takođe nastavlja neophodne pregovore. Pored toga, održaćemo sastanke sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom - rekao je Erdogan.

On je istakao da će američki zvaničnici takođe nastaviti da vrše pritisak na Izrael u vezi sa isporukum humanitarne pomoći.

Erdogan je dodao da je broj kamiona humanitarne pomoći koji ulaze u Gazu dostigao 200-250 dnevno, ocenivši da to i dalje nije dovoljno.

- Kažu da će potražnja za vodom porasti na 500-600 kamiona. Ako dostignemo ovaj broj, možemo da govorimo o rešavanju problema u smislu humanitarnih potreba - rekao je turski predsednik. On je naveo da će ''istorija osuditi one koji su zažmurili na masakr nad stanovnicima Gaze''.

- Oni koji su počinili ovaj genocid već su proglašeni krivim pred istorijom - rekao je Erdogan.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.