Uhapšeno 85 turskih vojnika

Izvor: Beta, 21.Sep.2018, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 85 turskih vojnika

Turska policija uhapsila je danas 85 vojnika osumnjičenih za veze s mrežom propovednika Fetulaha Gulena, kojeg vlasti optužuju da stoji iza neuspelog puča u julu 2016, prenela je agencija Anadolija.Prema navodima agencije, izdat je nalog za hapšenje 110 pripadnika ratnog vazduhoplovstva, medju kojima su tri pukovnika i pet pilota, u okviru istrage o gulenističkim strukturama u vojsci.Još se traga za 25 osumnjičenih.Turske vlasti su pokrenule veliku čistku u svim državnim institucijama posle propalog puča za koji vlada predsednika Redžepa Tajipa Erdogana krivi Gulena, nekadašnjeg bliskog saveznika a sada arhineprijatelja.Gulen već 20 godina živi u egzilu u SAD i negira bilo kakvu umešanost u puč.U okviru čistke je uhapšeno više od 77.000 ljudi a oko 150.000 je otpušteno ili suspendovano.Ankara tvrdi da je čistka neophodna da bi se uklonio rizik od pobune, uprkos brojnim kritikama iz inostranstva.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Uhapšeno 85 turskih vojnika

Izvor: N1 televizija, 21.Sep.2018

Turska policija uhapsila je 85 vojnika osumnjičenih za veze s mrežom propovednika Fetulaha Gulena, kojeg vlasti optužuju da stoji iza neuspelog puča u julu 2016. godine, prenela je agencija Anadolija...Prema navodima agencije, izdat je nalog za hapšenje 110 pripadnika ratnog vazduhoplovstva, među...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.