Uhapšen pripadnik Islamske države, planirao napad na policijsku stanicu u Turskoj

Izvor: B92, 13.Avg.2020, 18:27

Uhapšen pripadnik Islamske države, planirao napad na policijsku stanicu u Turskoj

Turska policija uhapsila je osumnjičenog pripadnika ekstremističke grupe Islamska država koji je navodno planirao da napadne policijsku stanicu.

Osumnjičeni, koji je identifikovan kao M.A. uhapšen u operaciji u okrugu Inegol u severozapadnoj provinciji Bursa, javila je danas turska državna novinska agencija Anadolija

U izveštaju se navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je u operaciji zaplenjen samoubilački prsluk i drugi eksplozivni materijal, preneo je AP.

Anadolija je navela da je osumnjičeni pre dve godine ilegalno ušao u Tursku i da je izvršio dela u ime Islamske države u Siriji između 2017. i 2018. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.