Ubijene žene koje su napale policiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2016, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijene žene koje su napale policiju

Policajci u Istanbulu ubili su dve žene koje su se sakrile u zgradi nakon što su izvele napad na sedište specijalne policije, saopštio je jedan turski zvaničnik.

Kako su preneli turski mediji, dve žene bacile su ranije danas ručnu bombu i otvorile vatru na policijski autobus ispred sedišta specijalne jedinice policije u Istanbulu.

Prema rečima zvaničnika, dva policajca su lakše povređena.

Dve žene bile su članice ultra-levičarske Revolucionarne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << partije-fronta za narodno oslobođenje (DHKP-C), prenose agencije.

Niko još nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, ali DHKP-C je više puta izvodila slične napade na policijske stanice, uglavnom u predgrađu.

Na snimcima bezbednosnih kamera vide se žene koje su otvorile vatru na policijski autobus ispred stanice interventne policije u istanbulskom naselju Bajrampaša i nakon toga bacile ručnu bombu koja, prema navodima agencije AP, nije eksplodirala.

Dve žene koje su izvele napad pobegle su vozilom sa lica mesta i sakrile se u jednoj zgradi nedaleko policijske stanice.

Policija je ubrzo opkolila zgradu i sprovela operaciju, pošto žene nisu reagovale na poziv da se predaju.

Gradonačelnik Istanbula Vahip Sahin je rekao da su oba napadača ubijena u operaciji.

On je dodao da su dva policajca povređena, jedan slomljenim staklom u napadu na autobus, a drugi u toku operacije u zgradi.

Oko 145 osoba poginulo je od jula prošle godine u Turskoj u tri odvojena samoubilačka bombaška napada za koja su vlasti okrivile terorističku organizaciju Islamska država.



414

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.