(UZNEMIRUJUĆE) OFANZIVA MILITANATA UGUŠENA U KRVI: Turska potpuno pogubila konce, sirijske snage preuzimaju Idlib

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2021, 12:27

(UZNEMIRUJUĆE) OFANZIVA MILITANATA UGUŠENA U KRVI: Turska potpuno pogubila konce, sirijske snage preuzimaju Idlib

U Siriji već deset godina besni krvavi građanski rat

U Siriji se pokušaj militantnog proboja pretvorio u krvavi neuspeh. Ankara je još jednom prekršila rusko-turski memorandum o stabilizaciji situacije u zoni deeskalacije Idliba.

Dana 5. juna, u regionu Serakab u provinciji Idlib, militanti koje podržava Turska, napali su položaje sirijskih snaga i pokušali da se probiju na teritoriju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pod kontrolom Damaska u blizini sela Rueiha.

Kao rezultat napada, jedan vojnik 5. dobrovoljačkog jurišnog korpusa je poginuo, troje je povređeno.

Pretpostavlja se da je velika diverzantsko-izviđačka grupa militanata pokušala da se probije u pozadinu sirijskih snaga kako bi prilagodila artiljerijsku vatru, kao i da izvrši terorističke napade na objekte Sirijske arapske vojske.

Fotografije, izuzetno uznemirujućeg sadržaja, možete pogledati klikom na OVAJ LINK.

Zahvaljujući koordiniranim akcijama sirijske vojske bilo je moguće odbiti napad, a uzvratnom vatrom uništeno je do sedamdeset militanata.

Dakle, napad militanata na sirijske vladine snage sugeriše da je Turska potpuno izgubila kontrolu nad svojim militantima i da ne kontroliše situaciju u zoni deeskalacije Idliba.

Pored toga, ovaj incident pokazuje nesposobnost Ankare da ispuni svoje obaveze prema prethodno postignutim sporazumima.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.