URNISALI IH U AL BABU: Ruski i turski avioni ZDRUŽENO protiv SVETSKOG ZLA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2017, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URNISALI IH U AL BABU: Ruski i turski avioni ZDRUŽENO protiv SVETSKOG ZLA!

U operaciji su učestvovali ruski borbeni avioni Su-24M i SU-35S i turski borbeni avioni F-16 i F-4

Rusija i Turska sprovele su zajedničku vazdušnu operaciju u sirijskom gradu Al-Bab, nakon što su razmenile obaveštajne podatke o metama takozvane Islamske države, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane. U udruženim vazdušnim napadima uništena su tri komandna centra Islamske džave i nekoliko uporišta terorista.

Foto: Profimedia
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
, preneo je "Sputnjik Internešnal". Od 18. januara, ruski i turski borbeni avioni uništili su oko 60 meta terorista. Vazdušno-kosmičke snage Ruske Federacije i Turske vazdušne snage izvršile su zajedničke vazdušne napade na mete Islamske države 18, 21. i 26. januara.

- Kao rezultat vazdušnih napada u blizini naseljene oblasti Al-Bab u provinciji Alepo, 58 meta terorističke organizacije Islamske države je uništeno. Uništena su skladišta oružja, skladišta za gorivo, kao i grupe ekstremista sa oklopnim transporterima - navodi se u saopštenju ministarstva.

Foto: Profimedia/ilustracija

Za vreme planiranja operacije, komandni centar Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u vazdušnoj bazi Hmejmim u sirijskom gradu Latakiji i komandni centar Turskih vazdušnih snaga razmenili su obaveštajne podatke o koordinatama Islamske države. Operacija je sprovedena uz saglasnost sirijskih vlasti.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.