UNHCR pozvao Tursku da ubrza procedure za dobijanje azila

Izvor: Blic, 15.Mar.2016, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNHCR pozvao Tursku da ubrza procedure za dobijanje azila

Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) pozvao je danas Tursku da ubrza procedure za dobijanje azila.

- Ljudi koji traže međunarodnu pomoć moraju dobiti odgovore od nadležnih organa u razumnom roku - navodi se u obaveštenju koje je UNHCR poslala Turskoj.

UNHCR navodi da je više od 2,7 miliona izbeglica iz Sirije pronašlo utočište u Turskoj, od čega je samo 10 odsto pronašlo smeštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u izbegličkim kampovima.

U obaveštenju se navodi da dogovor između EU i Turske o smanjenju priliva migranata mora biti donet u skladu sa međunarodnim obavezama i mora poštovati ljudska prava pojedinaca.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.