U Superligi igraju samo reprezentativni rezervisti

Izvor: 011vodič.com, 13.Okt.2019, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Superligi igraju samo reprezentativni rezervisti

Fudbalska Superliga Srbije ima brojne probleme. Suđenje, infrastruktura, navijači… Sve to bode oči, ali činjenica je da nedostaje i kvalitet.
Kvota u MaxBetu na to da će Turska ostati neporažena protiv Francuske je 2.75.
Ako vam nije dovoljno da pogledate neku utakmicu i, uglavnom, ne vidite gotovo ništa… Ova pauza za reprezentacije pokazuje da u Superligi mahom igraju igrači slabije klase. Ono >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << malo njih koji su pokazali dovoljan kvalitet da zasluže pozive svojih nacionalnih timova, uglavnom su prethodne nedelje presedeli na klupi.
Svega pet igrača je igralo za reprezentacije, ali samo jedan od njih je odigrao svih 90 minuta. Bio je to Partizanov vezista Bibras Natho, kapiten reprezentacije Izraela. On je odigrao čitav susret u porazu od Austrije sa 3:1.
Starter je bio samo još njegov klupski saigrač Nemanja Miletić. Desni bek je igrao za Srbiju prvo poluvreme prijateljske utakmice protiv Paragvaja (1:0). U nastavku ga je zamenio desni bek Crvene zvezde Marko Gobeljić, a u finišu tog meča je sa klupe ušao i rezervni golman Emil Rockov, član Vojvodine. Štoper Zvezde Nemanja Milunović i levi bek crveno-beli Milan Rodić su zajedno ušli sa klupe, u 66. minutu. Rodić je u finišu utakmice asistirao Aleksandru Mitroviću za jedini gol.
Justas Lasickas (levo) u dresu Voždovca protiv TSC-a (Foto: Starsport)

Reprezentativni nastup je zabeležio i krilni fudbaler Voždovca Justas Lasickas. On je odigrao 17 minuta za Litvaniju, u porazu od Ukrajine rezultatom 2:0.
Ostali igrači koji su dobili pozive nisu igrali minule nedelje. Partizanov Crnogorac Aleksandar Šćekić nije ulazio sa klupe protiv Bugarske (0:0), baš kao ni njegov saigrač Takuma Asano, u trijumfu Japana nad Mongolijom (6:0).
Ništa bolje nisu prošli ni štoperi koji su igrali u azijskim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Miloš Defenek (Crvena zvezda) je ostao na klupi Australije protiv Nepala (5:0), kao i Rebin Sulaka (Radnički Niš) u trijumfu Irana protiv Hong Konga (2:0).
Pomenimo i to da Milan Borjan i njegova Kanada ove nedelje nisu igrale nijednu utakmicu, a njih očekuje 16. oktobra susret sa Sjedinjenim Američkim Državama. Golman Crvene zvezde će verovatno biti starter na tom meču.
U ovoj reprezentativnoj pauzi mečeve nisu imali Komorska Ostrva i Gvineja, tako da su El Fardu Ben (Zvezda) i Sejduba Suma (Partizan) bili slobodni. Zvezdin Mirko Ivanić je sam sebe precrtao iz reprezentacije Crne Gore pre dva meseca, kada je odbio da igra protiv selekcije tzv. Kosova.
Od ostalih igrača, a u Superligi ima 72 stranca, niko nije dobio poziv za svoj najjači nacionalni tim.
IGRALI ZA REPREZENTACIJE
Bibras Natho (Izrael/Partizan) 90 minuta
Nemanja Miletić (Srbija/Partizan) 45 minuta
Marko Gobeljić (Srbija/Crvena zvezda) 45 minuta
Nemanja Milunović (Srbija/Crvena zvezda) 24 minuta
Milan Rodić (Srbija/Crvena zvezda) 24 minuta
Justas Lasickas (Litvanija/Voždovac) 17 minuta
Emil Rockov (Srbija/Vojvodina) tri minuta
OSTALI NA KLUPI
Aleksandar Šćekić (Crna Gora/Partizan)
Takuma Asano (Japan/Partizan)
Miloš Degenek (Australija/Crvena zvezda)
Rebin Sulaka (Irak/Radnički Niš)


The post U Superligi igraju samo reprezentativni rezervisti appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.