U Srbiji meč Rusije, Turske i Kine - Vučić igra pametno

Izvor: B92, 25.Nov.2016, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U Srbiji meč Rusije, Turske i Kine - Vučić igra pametno"

Berlin, Beč -- Stručnjak za Jugoistočnu Evropu Erhard Busek izjavio je da "srpski premijer Aleksandar Vučić održava pametnu liniju, dok se u zemlji odvija utakmica".

Kako navodi, Rusija, Turska i Kina pokušavaju da ostvare uticaj - svi u različitim pravcima.

Bivši austrijski vicekancelar je to izjavio u intervjuu za "Dojče vele" (DW), odgovarajući na pitanje o tome "kako sudi o političkom procesu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srbiji, balkanskoj zemlji koja ima status kandidata za prijem u EU".

"No, problem Kosova i dalje ima eksplozivnu snagu - možda i preveliku u poređenju sa drugim problemima. Pri tome bi zapravo mogao lako da se prevaziđe. Ali tu će biti potrebno malo više razuma", rekao je Busek.

Na pitanje "šta bi po njegovom mišljenju bilo rešenje tog problema", on je kazao da bi "rešenje bilo da se prihvati realnost i da se prema njoj uspostavi ispravan odnos".

"Svako pokušava da (iz nejasne situacije) izvuče korist, kao na izborima, gde god uspeva bilo kakav argument. Čitava situacija sa slabim prihvatanjem Kosova vodi u postojanje mnogo šverca i sličnih problema. Velika prednost Evropske unije bi bila saradnja oko različitih mera, što važi i za kontrole granica. Ali, mi smo sigurno učinili premalo za jačanje kapaciteta tih zemalja", izjavio je Busek za DW.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Busek: Vučić održžava pametnu liniju dok se u zemlji odvija utakmica

Izvor: Blic, 25.Nov.2016

Stručnjak za Jugoistočnu Evropu i bivši austrijski vicekancelar Erhard Busek izjavio je da "srpski premijer Aleksandar Vučić održava pametnu liniju, dok se u zemlji odvija utakmica: Rusija, Turska i Kina pokušavaju da ostvare uticaj - svi u različitim pravcima"...On je to naveo u intervjuu za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.