U Arilju će Turci graditi pogon, oprema stigla u Beograd, čeka se...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2018, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Arilju će Turci graditi pogon, oprema stigla u Beograd, čeka se...

Predsednik opštine Arilje Miloš Nedeljković, nakon izvršene primopredaje dužnosti posle ostavke Zorana Todorovića, izjavio je danas da će u Arilju turska firma Erteks izgradito pogon, u kome će posao naći oko 400 radnika.

"Ono što je moj prethodnik sa svojom ekipom započeo mi nastavljamo. Sutra u Arilje dolazi predstavnik turske kompanije Erteks >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa kojom je potpisan memorandum o saradnji u junu ove godine. Ova kompanija se bavi proizvodnjom eko kože i planirano je da u ovoj fabrici zaposli oko 400 radnika", rekao je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Arilje.

Nedeljković je istakao da je opština obezbedila lokaciju i da je potrebno da se to zemljište sa poljoprivrednog prevede u građevinsko.

"Obratili smo se ministarstvu, i ovih dana očekujemo završetak tog procesa. Ako sve bude išlo po planu, gradnja proizvodnih pogona bi trebalo da krene početkom sledeće godine. Oprema je stigla, trenutno se nalazi u Beogradu. Sada se traži magacin u Arilju gde bi bila smeštena dok ne počne gradnja", precizirao je prvi čovek opštine Arilje.

Prema njegovim rečima, ukoliko sve bude išlo planiranom dinamikom izgradnja pogona planirana je početkom sledeće godine.

Turski investitori očekuju da će se čak 80 odsto celokupne proizvodnje izvoziti na evropsko i rusko tržište, a da mesečni izvoz bude veći od dva miliona evra.

Prilikom potpisivanja memoranduma najavljeno je da će fabriku opremiti najsavremenijom tehnologijom i da će se posebno voditi računa o ekologiji.

Osim postojećih, kupljeni su i dodatni filteri za prečišćavanje otpadnih voda koji su čak i iznad standarda Evropske unije.

Fabrika će se prostirati na 3.000 metara kvadratnih, na oko dva hektara zemljišta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska firma stiže u Arilje, posao za 400 radnika

Izvor: Blic, 09.Okt.2018, 08:07

Predsednik opštine Arilje Miloš Nedeljković najavio je da turska firma Erteks izgraditi svoj pogon u ovom gradu, u kome će posao naći oko 400 radnika.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.